Završen Whoops festival na Kopu

Blog: Clubbing.rs, 13.Feb.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen Whoops festival na Kopu

U sredu, 11. februara, zatvoren je prvi "Whoops Battery – Snowboard and Music Festival" na Kopaoniku. U okviru festivala održan je i šesti po redu FIS Evropski kup u disciplinama "Big Air" i "Slope Style", kao i takmičenje profesionalnih snoubordera.

Festival je okupio 58 takmičara u muškoj i 14 u ženskoj konkurenciji iz šest zemalja Jugoistočne Evrope, kao i 10 "pro-rajdera" iz Norveške, Nemačke, Austrije, Engleske, Sjedinjenih država, Kanade i Novog Zelanda.

Takmičenje u disciplini "Big Air" održano je 10. februara, a pobednik u muškoj konkurenciji je bio Mateuš Petek iz Slovenije, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Anja Štefan iz Hrvatske. Drugo i treće mesto u muškoj konkurenciji, osvojili su Dmitar Čokojev iz Bugarske, odnosno Matej Pavlič iz Slovenije. U ženskoj konkurenciji druga je bila Rovena Jesensek iz Slovenije, a treća Andrea Ugrinovska iz Makedonije.

Iste tri takmičarke su i sutradan bile najbolje u disciplini "Slope Style". Anja Štefan je opet bila prva, dok je Andrea Ugrinovska ovaj put bila ispred Rovene Jesensek. Luka Jeromel iz Slovenije bio je prvi u muškoj konkurenciji tokom drugog takmičarskog dana, dok je Mateuš Petek zauzeo drugo mesto, a treće je osvojio još jedan slovenački takmičar Aljoša Krivec.

Nastavak na Clubbing.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Clubbing.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Clubbing.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.