Blog: Peđina beležnica, 16.Nov.2009, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veb sajtovi znaju gde ste

Sigurno ste primetili da neki sajtovi znaju odakle ste, iako ste im prvi put prišli. Takvi sajtovi vas obično sačekaju reklamama ciljanim prema državi mestu gde se nalazite a neretko i na vašem jeziku.
Sajt saznaje odakle ste na dva načina: od veb čitača dobija informaciju koji jezik je podešen kao podrazumevan. Tako znaju koji jezik da koriste u komunikaciji sa vama, a preko jezika, nagađaju i u kojoj državi se nalazite.
Preciznost dodatno povećavaju preko internet adrese vašeg računara, koju svakako znaju jer bez toga ne može da se ostvari komunikacija sa vama. Internet adrese se dodeljuju provajderima, a oni ih [...]

Nastavak na Peđina beležnica...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Peđina beležnica. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Peđina beležnica. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.