Blog: Peđina beležnica, 29.Jul.2023, 23:01

Srbiji nedostaje zakon o navijačima

Izvor: https://pedja.supurovic.net/srbiji-nedostaje-zakon-o-navijacima

Srbiji nedostaje jedan zakon o navijačima koji bi otrilike glasio ovako:
ORGANIZACIJA NAVIJAČKIH AKTIVNOSTI U Republici Srbiji nije dozvoljeno osnivanje navijačkih udruženja i grupa, formalnih i neformalnih.
Organizovanje i koordinacija grupnih navijačkih aktivnosti mogu se sprovoditi samo u organizaciji zvanično registrovane sportske organizacije. U takvim aktivnostima mogu učestvovati samo registrovani članovi sportske organizacije a odgovornost za aktivnost snosi sportska organizacija.
Sportska organizacija može u svrhu organizovanja i koordinacije navijačkih aktivnosti formirati samo jednu navijačku sekciju.
Status navijača može imati samo punoletno lice, odnosno lice koje ima ličnu kartu. Nije dozvoljeno učešće maloletnih lica i lica pod staranjem u navijačkim aktivnostima.
Sportska organizacija je dužna da vodi registar članova i lica koja su odgovorna za organizaciju i koordinaciju navijačkih aktivnosti a koji mora biti javno dostupan. […]
[ ... vidi ceo članak ... ]
Related posts: I zakon o elektronskoj trgovini zabranjuje spam Novi Zakon o oglašavanju podržava SPAM? Ko glasa u Srbiji?

Nastavak na Peđina beležnica...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Peđina beležnica. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Peđina beležnica. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.