Simple Minds u Areni

Blog: Clubbing.rs, 08.Sep.2009, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simple Minds u Areni

Škotska grupa Simple Minds nastupiće 11. novembra u Beogradskoj areni, a osim starih hitova, predstaviće i novi album "Graffiti Soul", objavljen ove godine.

Nastali u Glazgovu iz pank grupe Johnny and the Self-Abusers, u kojoj su bili gitarista Čarli Berčil (Charlie Burchill) i pevač Džim Ker (Jim Kerr), Simpl Majnds su proteklih 30 godina prošli kroz razne faze, pa i prekid rada, koji su obnovili krajem 90-ih.

Na ranim albumima smenjivali su se i stilovi, pa na "Life in a Day" preovlađuju komplikovane pesme art-popa; dok albumi "Reel to Real Cacophony" i "Empires and Dance" donose eksperimentalni art-rok i pozitivne kritike.

Grupa je napravila prelaz ka pristupačnijem pop stilu albumima "Sons and Fascination" i "Sister Feelings Call", koji su prvobitno bili izdati zajedno, a zatim odvojeno. Albumom "New Gold Dream" prvi put su dospeli na top liste u Americi, gde su, inače, najpoznatiji po hitu "Don’t You Forget About Me" iz filma "The Breakfast Club".
 

Nastavak na Clubbing.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Clubbing.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Clubbing.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.