Santana 11. jula na Kalemegdanu!

Blog: Clubbing.rs, 24.Jun.2009, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Santana 11. jula na Kalemegdanu!

Poznat po grupi koja nosi njegovo ime, Karlos Santana iznova stvara i oblikuje muzičku kulturu univerzuma skoro četrdeset godina.
 
Umetnik vizionar, koji ne obraća pažnju na granice među muzičkim žanrovima, osmislio je koncept world music mnogo pre nego što je taj izraz prihvatila pop kultura. Zvuk ’’Karlos’’ se širi i evoluira već decenijama, i na putu je da postane interplanetarna muzika.

Rođen je u mestu Autlan de Navaro, u Meksiku, koje danas ima ulicu i trg sa njegovim imenom. Otac mu je bio marijači violinista i Santana je pošao njegovim stopama, počeo je da svira violinu sa pet godina. Kada se njegova porodica preselila u Tihuanu nekoliko godina kasnije, Santana je počeo da svira instrument koji će ga učiniti muzičkom ikonom – gitaru.
 
Na početku je imitirao svoje heroje – Džon Li Hukera, Ti Boun Vokera i Bi Bi Kinga koje je slušao na američkim radio stanicama.
 

Nastavak na Clubbing.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Clubbing.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Clubbing.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.