SHACKLETON – Skull Disco - Live!

Blog: Clubbing.rs, 01.Apr.2009, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SHACKLETON – Skull Disco - Live!

Pirate FM i Dis-Patch Festival ponosno predstavljaju live gostovanje jedinstvenog i enigmatičnog britanskog izvođača (Sama) Shackletona.
 
Poznat isključivo po svom prezimenu, Shackleton kreira muziku koja je ujedno suptilna i kompleksna, ali koja uspeva da pronađe put do slušalaca kako techno, tako i dubstep ili electronica publike širom sveta.

Njegovo prvo izdanje iz 2004. godine uspelo je da završi na "best of" kompilaciji legendarne engleske izdavačke kuće Rough Trade, nakon čega je Shackleton 2005. godine osnovao i sopstvenu izdavačku kuću pod nazivom Skull Disco. Od tada, neprestane pohvale slivaju se na račun etikete (kao i njega samog), sa izdanjima nominovanim za ploču meseca u časopisima kao što su Mixmag i IDJ.
 
Mixmag je uvrstio Shackletona u svoju top 10 listu za najbolji nastup u 2007, a takođe je bio na prvom mestu liste najboljih remiksa, dok je Skull Disco bio među prvih 5 na spisku najboljih etiketa. Slobodno se može reći da je čitava pojava Skull Disco kolektiva - od muzike njenih osnivača Shackletona i Appleblima, preko "vinyl comes first" pristupa do neverovatno initrigirajućeg dizajna - najautentičniji kompletan projekat koji se poslednjih godina pojavio na sceni. Na ovakavo mišljenje tačku stavlja i njihova odluka da posle 10. izdanja zatvore label (uz naslov "Soundboy's Suicide Note"), a dodatne remixe prethodnih singlova objave na dva 12" singla bez ikakvih grafičkih obeležja. Kompletna 12" diksografija objavljena je i na dva dupla CD izdanja.  

Nastavak na Clubbing.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Clubbing.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Clubbing.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.