Robert Babicz, KC Grad

Blog: Clubbing.rs, 04.Mar.2010, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robert Babicz, KC Grad

Robert Babicz (Keln, Nemačka) je početkom 90-ih započeo svoju muzičku karijeru. Odmah nakon fenomena Chicago i Deep House-а, techno je počeo da se uspostavlja kao potpuno nov i totalno originalan deo omladinske kulture.
 
'89-te godine kada je srušen zid, u Berlinu se organizuju prva velika techno dešavanja poput Love parade-a i Teknozid-a. Ali u Kelnu se takođe otvara mnogo novih klubova kao što su Space ili Sweatbox.
 
Pioniri tog vremena su bili Reinhard i Wolfgang Voigt (koji danas vode Kompakt imperiju), The Modernist, Mate Galic, Roland Casper i Rob Acid (aka Robert Babicz).
 

Nastavak na Clubbing.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Clubbing.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Clubbing.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.