Ring Ring festival

Blog: Clubbing.rs, 29.Mar.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ring Ring festival

Muzički festival "Ring ring" održaće se četrnaesti put po redu, od 13 - 19. maja, u Kulturnom centru "Reks", uz jedno gostovanje na Kolarcu.

Kao i svake godine, publika će na "Ring ringu" moći da uživa u muzici koja nastaje kroz improvizaciju, eksperimentisanje, rizik...

Među imenima čiji su nastupi za sada najavljeni, nalaze se i Majkl Zerang (Michael Zerang), čikaški perkusionista, improvizator i kompozitor asirskog porekla i saksofonista Dejv Rempis (Dave Rempis), koga zovu "najzaposlenijim saksofonistom u Čikagu". Nastup Zeranga i Rempisa održaće se 15. maja u Reksu.

Pored njih najavljeni su i Norvežani "Huntsville", koji će na nastupu 17. maja, svojom kolekcijom raznolikih instrumenata (bendžo, tabla, kontrabas, pedal steel gitara) pokušati da, kako se navodi u saopštenju organizatora, "demonstriraju kako se folk muzika oslobađa svojih folk korena i baca daleko u ponore bezgraničja".
 
 

Nastavak na Clubbing.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Clubbing.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Clubbing.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.