Blog: Biznis Blog, 30.Jul.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Recenzija: Glengarry Glen Ross (1992) [7]

Ne pamtim kad sam poslednji put pogledao film sa tako ubjedljivom glumom! Samo zbog glume treba da se pogleda!
Ovo je najbolji film o biznisu koji sam gledao do sada. Centralna tema je najteži posao na svijetu – prodaja. “Fuck” se pojavljuje skoro isto koliko u Scarfaceu. Energijom nabijene monologe Davida Mameta (Wag The Dog) uigrana “oskarovska petorka” prosto melje tokom kišne noći i prijepodnevnog dijela narednog dana na svega tri lokacije: u kancelariji, u kineskom restoranu preko puta i u uličici između kancelarije i restorana.
Raja ne voli kvalitetno. Film je završio sa negativnim skorom od minus dva miliona dolara. Da glumci nisu nastupili za mnogo manje pare, šteta bi bila dramatično veća. Al Pacino je nastupio u filmu za 4 puta manji honorar, Alec Baldwin je za ulogu života uzeo $250,000 dolara i tako dalje. Inače, kultna Baldwinova scena je uvod u samo priču i u odnosu na ono što vas čeka u nastavku predstavlja ukusno predjelo.

Nastavak na Biznis Blog...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Biznis Blog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Biznis Blog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.