LUCCA SLAVI DESET GODINA KARIJERE

Blog: PartyClips.net, 19.Sep.2012, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LUCCA SLAVI DESET GODINA KARIJERE

Vreme prolazi brzo, a Lucca je dočekala da proslavi deset godina profesionalne karijere DJ-a i producenta. Da budemo malo precizniji, prelepa Čehinja počela je sa svirkama u klubovima i ranije, ali se njen prvi nastup u inostranstvu odigrao 2002. godine.

Od tog trenutka, nastupi se ređaju u klubovima širom sveta, postala je vlasnik svoje etikete, DJ pult je delila sa svim poznatijim imenima svetske scene, a u razgovoru za Party Clips objašnjava kako je ona doživela pomenutu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blogovi << dekadu.
1. Kako bi opisala svoj početak ukratko? Da li je želja da postaneš DJ došla odjednom ili?
Pre svega moram da kažem da je ovo bilo fantastičnih deset godina. Tokom tinejdžerskih godina otkrila sam elektronsku muziku, te sam bila zapanjena celom tom kulturom, od oblačenja, DJ-eva, vibracijama, a posebno muzikom. Ubrzo, počela sam da odlazim u Beč u kupovinu svojih prvih vinyla i opreme, a potom i da nastupam u klubovima po Češkoj i inostranstvu.
2. Kakav je bio osećaj kad si saznala za svoj prvi nastup u inostranstvu? O kojoj zemlji se radilo?
Bila sam veoma uzbuđena zbog nastupa, putovanja i svega što je usledilo. Prvo sam imala turneju od dve nedelje po Španiji a zatim je usledila Kolumbija.
3. U današnje vreme putuješ gotovo svakog vikenda. Uskočiš u avion i pravac u zezanje. Da li je tako jednostavno?
Biću potpuno otvorena prema vama. Posle ovoliko godina postalo je veoma zamorno. Svi ti aerodromi, pa otkazivanje letova, baš mi se to nedavno desilo dva puta. Nekada sam srećna kada putujem vozom, tačlnije kada imam prilike za to, jer tada mogu da pogledam neki film ili dugo slušam muziku.

4. Da li postoji neki klub u svetu koji bi posebno izdvojila?
Da, definitivno je to klub Space na Ibici. Upravo sam se vratila sa svirke iz kluba Space i osećaj je uvek kao da nastupam prvi put. Ne postoji boljeg prostora za mene, poseduje neku posebnu harizmu.
5. Pored mnogo žanrova, ti si i dalje verna techno muzici, je l tako?
Pa prva ploča koju sam kupila je bio DJ Sneak, a dve godine kasnije sam otkrila techno, sve te neverovatne trake od Marco Carole, Danilo Vigorita, Rino Cerronea itd… Tako da i danas volim da zavrtim techno, koji je prošao kroz dosta promena tokom svih ovih godina.
6. Kako gledaš na ovu poplavu DJ-eva u svetu?
Pa to je nekakva evolucija, svi znamo da ove generacije DJ-eva neće trajati zauvek. Nadam se samo da u tom moru neće biti samo komercijalnih imena koji su tu isključivo zbog uspeha na mainstream sceni, već i onih koji su tu zbog kvaliteta muzike i ljubavi prema istoj. Naravno, na to je dosta uticala pojava novih tehnologija, koja omogućuje svima da se oprobaju u ovom zanatu. mada, moje mišljenje je da svako ko želi da postane DJ, mora da krene od samog početka i ide postepeno. Dakle, ploče ili u krajnjem slučaju CD-ovi, kako bi stekli pravi osećaj.
7. Počela si iz strasti i ljubavi prema prema DJ-ingu, a danas je više u pitanju biznis ili?
Pa najbolja je kombinacija kada voliš svoj posao. tako da je to u mom slučaju neodvojivo. Kada je drugačije, ljudi to veoma brzo osete.
8. Da li ti nedostaju oni stari dani kada je sve bilo drugačije?
Pa nedostaje mi, ali u svakom slučaju volim i današnje žurke, bolje je osvetljenje, prostori. No, ipak nedostaje mi onaj osećaj koji sam imala tada, te vibracije koje su se osećale u vazduhu. Mada, predpostavljam da i današnja omladina ima sličaj osećaj kada ide na žurke i otrkiva nešto novo i nepoznato njima.

9. Znamo da ne koristiš vinyle kao nekada, ali ipak postoje momenti kada barem jednom godišnje nastupiš sa njima. Kakav je osećaj kada zavrtiš neki stari hit?
Nedavno sam nastupila u Ambassadi Gavioli u Sloveniji, oni to zovu ‘oldies party’ čini mi se. Bio je to stvarno dobar osećaj, koji je probuddio neka sećanja u meni. U početku mi je bilo malo nezgodno dok se nisam privikla na ritam, ali kada je krenulo, uh.
10. Svake godine dobiješ pozivnicu da nastupiš sa Carl Coxom u klubu Space na Ibici. Šta znači ovo za tebe?
Pa to je velika privilegija za mene i čast. Nastupati svake godine sa najboljim DJ-evima na sceni je nestvaran osećaj, koji se teško može opisati rečima. Uživanje je raditi sa Carlom i njegovim timom.
11. Priča se da radiš na novom albumu!? Da li bi nam nešto rekla o tome?
Radim na svom drugom albumu još od početka ove godine. Prvi album ‘Reformation’ je objavljen za moju etiketu Soudn Of Acapulco. Novi labum neće uključivati samo techno trake, biće poprilično raznovrsniji i kreativniji. na njemu će se naći i traka ‘Japan Sugar’ koju poprilično volim.
12. Da li možemo da očekujemo nastavak tvvoje karijere i u sledećoj dekadi?
Naravno, Dj-ing je moja životna misija.
13. Na kraju ovog razgovora, reci nam šta je najveća privilegija za tebe u dosadašnjoj karijeri? Da li je to rukovanje sa predsednikom ili poseta kraljevskoj porodici, nešto drugo?
Pa naveća privilegija za mene je gostovanje u klubu Space i pozivi koje dobijam od Car Coxa. Takođe, nastupi sa svetskim zvezdama kao što su Paul Van Dyk, Tiesto, Paul Kalkbrenner, su za mene od posebne važnosti. Ali najveća privilegija za mene je što sam slobodna i što imam veliku porodicu.
Hvala ti na razgovoru, nadamo se da ćemo se uskoro videti u Srbiji.
Hvala vama, pozdrav za sve klabere u Srbiji.

Nastavak na PartyClips.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PartyClips.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PartyClips.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.