Konkurs za Zvučne razglednice

Blog: Clubbing.rs, 27.Apr.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za "Zvučne razglednice"

Gete Institut iz Beograda, Činč inicijativa za savremenu muziku i Treći program Radio Beograda Vas sa velikim zadovoljstvom pozivaju da učestvujete u projektu "ZVUČNE RAZGLEDNICE – Negde iz Jugoistočne Evrope"

Zvučne razglednice (Sonic postcards) zamišljene su kao radiofonske minijature kojima će biti predstavljene zvučne impresije i predeli različitih oblasti Jugoistočne Evrope, odnosno Balkana. Ovim projetkom želimo da obuhvatimo sva ona kreativna nastojanja koja se nalaze na razmeđu umetnosti, tehnologije i društva.
 
Ovom prilikom, želeli bismo da pozovemo umetnike da autentične zvuke odabranih predela transformišu u kratke muzičke kompozicije visokog umetničkog nivoa. Odabrane kompozicije će biti emitovane na talasima Trećeg programa Radio Beograda i na programu nemačkog nacionalog radija – DeutschlandradioKultur kao odgovori na zvučnu razglednicu koju će iz Nemačke uputiti umetnik Tomas Koner. Tačan datum i vreme emitovanja zvučne razglednice iz Nemačke, biće objavljeni na internet prezentacijama Gete Instituta i Trećeg programa Radio Beograda.

Ovim projektom želeli bismo da potpomognemo uspostavljanje veza između umetnika u našem regionu, oživljavajući "zvučni dijalog" između različitih kultura i država. Istovremeno, ovim projektom će umetnicima iz našeg regiona biti pružena retka prilika da svoja dela predstave široj publici u Nemačkoj.     
 
 

Nastavak na Clubbing.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Clubbing.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Clubbing.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.