Kako je električni bicikli (eBike) u Srbiji definisan zakonom

Blog: Peđina beležnica, 25.Mar.2024, 18:52

Kako je električni bicikli (eBike) u Srbiji definisan zakonom

Izvor: https://pedja.supurovic.net/kako-je-elektricni-bicikli-ebike-u-srbiji-definisan-zakonom

Trenutno je aktuelna zakonska regulativa za električne trotinete (laka električna vozila). Međutim mnogima je nejasno kakav tretman imaju električni bicikli. S obzirom da sam i sam od nedavno vozač električnog bicikla, potrudio sam se da proučim aktuelne propise. Ima nekih izmena u propisima koji se odnose i na bicikle i električne bicikle ali u suštini definicija električnog bicikla nije promenjena.
Preporučujem da pročitate i moj raniji članak na ovu temu https://pedja.supurovic.net/zakon-o-bezbednosti-saobracaja-i-biciklisti/. Jeste da je i 2010. godina ali i dalje ima releventan sadržaj. U ovom članku baviću se aktuelnim propisima i pre svega uz ugla upotrebe električnih bicikala.
Kategorisanje električnog bicikla Ukratko ono što vas najviše zanima – električni bicikl ima tretman običnog bicikla. […]
[ ... vidi ceo članak ... ]
Related posts: Zakon o bezbednosti saobraćaja i biciklisti Osnovne tehnike vožnje van puteva (Camel Trophy/Land Rover) Priprema bicikle za zimsko odlaganje

Nastavak na Peđina beležnica...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Peđina beležnica. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Peđina beležnica. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.