Jeff Chang: Ne može da stane, neće da stane – jedna istorija hip-hop ...

Blog: Clubbing.rs, 29.Jan.2010, 02:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeff Chang: "Ne može da stane, neće da stane – jedna istorija hip-hop ...

Knjiga "Ne može da stane, neće da stane – jedna istorija hip-hop generacije", koja se kod nas pojavljuje u izdanju izdavačke kuće Red Box, prvo je kapitalno delo o hip-hopu prevedeno na naš jezik.
 
Razgovor o Changovoj knjizi će biti centralni događaj višesatnog programa posvećenog hip-hop kulturi u okviru koga će posetioci Doma omladine imati priliku da pogledaju dva filma o ranim danima razvoja hip-hopa kao i da uživaju u DJ setu rodonačelnika hip-hop DJinga na našim prostorima – DJ Munje.

Knjiga Jeffa Changa – u SAD objavljena 2005. godine – po ocenama kritike i čitalaca pruža najzaokruženiji prikaz razvoja hip-hopa u SAD kao mladalačke potkulture koja je, potekavši iz ugroženih urbanih krajeva američkih metropola, tokom poslednje tri decenije doprla do ljudi širom planete i postala najšire prihvaćeni generacijski potkulturni izraz.
 

Nastavak na Clubbing.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Clubbing.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Clubbing.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.