JELEN TOP 10 TURNEJA U NIŠU (FOTOGRAFIJE)

Blog: PartyClips.net, 13.Jun.2011, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JELEN TOP 10 TURNEJA U NIŠU (FOTOGRAFIJE)

U subotu 11.6.2011. Jelen Top 10 live turneja stigla je i na svoju pretposlednju destinaciju – Niš. U dvorištu Banovine, jednom od omiljenijih koncertnih mesta mnogih Nišlija, nastupili su Kanda Kodža i Nebojša, Bjesovi, Hypnotized, Obojeni program i Darkwood Dub.

Na četvoročasovni koncert, sa strogo poštovanom satnicom, publika je odlično reagovala, mada su mnogi žalili što su svoje omiljene bendove mogli da slušaju samo po 45 minuta, ili po 1h u slučaju Obojenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blogovi << programa i Darkwood Duba.
Koncert su započeli Kanda Kodža i Nebojša, ovoga puta čak raspoloženiji nego prethodnih puta. Banovina nije bila ispunjena kao do ostatka večeri, ali je najvernija publika bila u prvim redovima. Iako se očekivalo da će ovo možda biti promocija novog albuma, momci su zapravo odsvirali od svega po malo i time doprineli da verni fanovi lakše podnesu to što je nastup kratko trajao. Pored &Padam u svest' i &Kafane i rokenrol', mogle su se čuti i omiljene pesme sa prethodnih albuma kao &Danas nebo silazi u grad', &Najsvetliji dan', &Prekidi stvarnosti' i jos neke.
Zatim su usledili energični Bjesovi koji su svoj nastup započeli pesmom „Čekam dan“. Pevač Zoran Marinković je svojom upečatljivom pojavom i snažnim glasom dominirao binom, a publika je skakala uz pesme „Vraćam se dole“, „Ime“, „Vreme je“, „ Sve će se doznati“.  Možda i najenergičniji nastup na sinoćnom koncertu, Bjesovi su završili jednim od svojih najvećih hitova „Bolje ti“.
Hypnotized je nastupio treći. Bend koji mnogi smatraju outsiderima Jelen Top 10 turneje u poređenju sa ostalim bendovima koji učestvuju, priredio nam je ok svirku, ali s obzirom na to da većina publike nije bila upoznata sa radom ovog benda ni raspoloženje među njom nije bilo na nekom zavidnom nivou. Članovi benda, a posebno dvojica pevača, su se ipak svojski trudili da oraspolože publiku, te su u jednom trenutku na binu vratili Zorana Marinkovića pa su svi zajedno otpevali hit Tome Zdravkovića „Dotako sam dno života“.
Obojeni program je nastupio sledeći. Legende domaće scene nastupili su u svom prepoznatljivom stilu, ali bez neke interakcije sa publikom. Odsvirali su hitove poput „Štipaljka“,  „Ona je tu“, „Kad se neko nečem dobrom nada“ i, kratko se zahvalivši, napustili binu, ostavljajući publiku u čudu.
Darkwood Dub je zato nadoknadio bilo kakav nedostatak energije i dobrog raspoloženja, i zatvorio koncert baš onako kako treba. Mogle su se čuti pesme „Elektropionir“, „Šećer“, „Kilimandžaro“ i neizbežna „Zapremina tela“. Njihov nastuo je jedini potrajao malo duže od planiranog, mnogo bi se složili i zasluženo.
Tako je prošla Jelen Top 10 Turneja, koja je posle Novog Sada, Kragujevca, Čačka, Sremske Mitrovice, Leskovca, Šapca, Pančeva, Sombora, Subotice, Banja Luke obišla i Niš. Veliko finale ove turneje, čiji je glavni cilj promocija rok i alternativne kulture, biće u petak, 17. Juna u bašti SKCa u Beogradu, a tu će se pomenutim bendovima pridružiti i Eyesburn koji se ponovo okupio.
U nastavku overite fotografije sa koncerta...
















































































Tekst: Miona Aleksić
Fotografije: Danica Aćimović

Nastavak na PartyClips.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta PartyClips.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta PartyClips.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.