Intervju: Moby

Blog: Clubbing.rs, 04.Jun.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Intervju: Moby

Američki muzičar Moby potvrdio je svoj nastup na desetom Exit festivalu u subotu 11. jula na glavnoj bini. Potvrđen je i "After 2 program" glavne bine čije su vodeće zvezde Grandmaster Flash, Fabio i Andy C.

Muzičar koji iza sebe ima 20 miliona prodatih albuma i jedan od najtraženijih kod nas, Moby, konačno dolazi na Exit!

Moby je prošlog marta izdao osmi studijski album Last Night koji se, kako je i bilo očekiano, vrlo brzo popeo na vrh svetskih top lista i koji je nominovan za Grammy nagradu u kategoriji "Best Dance Album". Moby kaže da je nešto drugačiji zvuk ovog albuma nastao pod uticajem njegovih mnogobrojnih DJ nastupa i da je u stvari pokušaj da se osmočasovna noć u Njujorku prenese na 65-minutni album.

Muzičara, autora, disk djokeja iz Njujorka mnogi smatraju za jednog od najtalentovanijih muzičara današnjice i apsolutnog autora, budući da sam piše, svira i producira svoje albume. Prepoznatljiv je i po specifičnoj vizuelnoj estetici i po koncertima na kojima često svira klavijature, gitaru ili bubnjeve, što ga čini izvođačem čiji nastup se ne sme propustiti i što garantuje još jednu noć za sećanje sa Petrovaradinske tvrđave.
 
Prenosimo intervju sa Mobijem povodom njegovog novog albuma Wait for Me koji je dao za Dallas Records:
 

Nastavak na Clubbing.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Clubbing.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Clubbing.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.