EXIT Zelena Gerila

Blog: Clubbing.rs, 27.Jun.2009, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EXIT Zelena Gerila

Zelena Gerila je projekat koji je pokrenuo EXIT festival i koji nastoji da okupi, zainteresuje i mobiliše što više mladih ljudi, da ih edukuje i snabde alatima uz pomoć kojih će doprineti adresiranju i rešavanju problema u životnoj sredini.

Snažnim gerila marketingom aktivista će se istaći neki od najvećih problema sa kojima se trenutno suočava društvo, a koji su proizvod neodgovornosti kako na individualnom, tako i na nivou institucija.

Veliki broj nalepnica, grafita, postera, cegera, bedževa i drugih alata će doprineti vidljivosti kampanje i uticati na javno mnjenje i svest, kao i na direktno rešavanje određenih problema kao što je visoka javna potrošnja. Na razvoju projekta Zelena Gerila sa Exit timom sarađuje organizacija KRIO (Kolektiv za razvoj i održivost) iz Beograda poznata po gerilskim kampanjama poput poslednje Bahato parkiram.

Paket alata Zelene Gerile (EXIT Green Guerrila Toolkit) je papirna kesa koja sadrži brojne alate koje svako može da koristi u svom okruženju – kod kuće, na poslu, u školi i na fakultetu. Nalepnicama koje će podsećati da se gase svetla, štedi voda, struja, izbegava suvišna ambalaža, motivisati na vožnju bicikla i pešačenje, šablonima za grafite, posterima, bedževima  i raznim drugim alatima pokret Zelena Gerila će ostvariti snažan uticaj na svest građanstva o idejama, vrednostima i navikama koje su održive za pojedince i za zajednicu. Paketi se mogu besplatno preuzeti na Exitovim info deskovima, kao i u ’Regrutnom centru Zelene Gerile’ na tvrđavi za vreme trajanja festivala.
 

Nastavak na Clubbing.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Clubbing.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Clubbing.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.