Cisco Systems – Cisco Expo Srbija

Blog: Jasna Kamatović, 13.Mar.2012, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cisco Systems – Cisco Expo Srbija

Za Cisco Systems sam saznala 2006. godine kada sam počela da radim u Positive-u. Prvi put kada mi je (tada) kolega Zlatko pokazao Rack orman (uz “ovo ne diraj, ne otvaraj”) i opremu u njemu, zainteresovala sam se kako funkcionišu računarske mreže uopšte (ne računajući moje povezivanje dva kompjutera “u mrežu” davne ’95-96 (ni dan-danas ne znam kako sam to uspela ).
Ubrzo zatim sam sa kolegama iz sektora mreža išla po terenima i počela da učestvujem u izradi i crtanju projekata… Počela sam intenzivno da pratim sve što se na Cisco Systems odnosi i što je dovelo do konkretnih rezultata kao SMB Partner. Jednostavno sam postala “fan” (engl.  Fan).
Sa Twittera

O Cisco Systems
Kroz Cisco mrežna rešenja  protiče čak 80% podataka na internetu. Osnovan je 1984. godine u SAD a danas ima preko 60.000 zaposlenih širom sveta. Logotip je od 80-tih godina do danas doživeo transformaciju ali u osnovi predstavlja Golden Gejt most u San Francisku (simbolika mosta koji povezuje ljude, poput računar. mreža).  Zaista je lider u inovativnim tehnologijama koje se zasnivaju na IP protokolima i predstavljaju temelj globalne računarske mreže čiju infrastrukturu koristimo svakodnevno. 2007. godine uložili su preko 5 milijardi dolara u istraživanje i razvoj, nova tržišta (npr. Webex) a prodaja im je bila veća od 34 milijarde. 2003. kupuju Linksys i postaju dostupni privatnim korisnicima i malim firmama.
 
Welcome to the human network
Internet i Web su  promenili (i još uvek menjanju) način na koji se ljudi povezuju – od razmene prvih mejlova ’70-tih godina prošlog veka pa do danas – real time weba i jednostavnog deljenja multimedijalnih sadržaja putem različitih tehnologija i hardvera i softvera. Živimo u eksponencijalnom vremenu u svakom smislu a dostupnost informacija u komuniciranju i globalnom međusobnom dijalogu čini da se bolje razumemo, da imamo “moć” kakvu naši preci nisu imali i da utičemo na pisanje (ove drugačije, tehnološke, “konzumentske”) istorije.
Mreža kao platforma  već menja percepciju vrednosti tehnologija današnjice od strane korisnika i nedvosmisleno je postavlja u centar inovacija. „Mreža“ je u tolikoj meri evoluirala da je prevazišla ulogu infrastrukture i već sada pruža personalizovana iskustva kakva korisnici očekuju.

Konferencija  Cisco Expo Srbija 2012.
Intro: Predstavništvo Cisco Systems u Srbiji otvoreno je 2002. godine u Beogradu. Poslovanje kod nas se odvija preko mreže parnera (i distributera) kojih ima preko stotinu (imaju i savetodavni karakter). U našem regionu korisnici imaju mogućnost da se bolje upoznaju sa tehnološkim novinama iz oblasti računarskih mreža i kroz EXPO – godišnja konferencija koja okuplja veliki broj stručnjaka iz sveta i regiona iz oblasti računarskih mreža.
Ove godine održava se jedanaesti po redu Expo (20. i 21. marta, tradicionalno u hotelu Hyatt Regency u Beogradu). Sve informacije koje se odnose na program, keynote predavače, livestream, kotozacije… može se pogledati na sajtu konferencije ili link za registraciju.

 
Utisci i par saveta o konferneciji
Expo-u sam prisustvoala prvi put 2009. godine i vratila se puna pozitivnih utisaka. Kao Marketing i PR menadžeru bilo mi je neobično da čujem komentare kako: to je konfernecija za IT-jevce ne za marketingaše?!
Veliki broj prezentacija (ne samo strogo tehnički) su zapravo prikazi najinteresantnijih studija slučaja i to iz ugla klijenata – i to je ono što je meni bilo vrlo korisno taj prvi put.
Kada radite kao marketing menadžer – upoznajte kompaniju za koju radite, njene usluge i proizvode, sve aspekte poslovanja, delatnosti – upoznajte tržište!
Konferenciju ne posećuju samo IT inženjeri i “mrežari” već vlasnici firmi, direktori, zaposleni… svi oni  koji u svoje firme tek treba da uvedu računarske mreže ili razmišljaju o uvođenju/unapređenju postojeće – na jednom mestu dobiju konkretne inpute, primere, rešenja koja su pogodna za njihov budžet naspram obima poslovanja što može uticati na percepciju o vrednosti ovakve vrste investicije u sopstveni biznis.
Da bi smo mogli da se razvijamo – trebamo investirati u naše znanje, tehnologije, u ljude!
 

Nastavak na Jasna Kamatović...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Jasna Kamatović. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Jasna Kamatović. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.