Buđav lebac i mlade nade na Trenchtown-u

Blog: Clubbing.rs, 31.Mar.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Buđav lebac" i mlade nade na Trenchtown-u

Trenchtown će ove godine predstaviti i nekoliko novih originalnih bendova, pa će tako na Glavnoj bini 1. maja nastupiti sastavi Petrol i S.A.R.S, dok će 2. maja svirati Sajsi i Pionir 10.

Petrol je u oktobru mesecu prošle godine objavio u okviru edicije Nova srpska scena (Digimedia, Odličan hrčak) odličan debi album - Nezgodno vreme opasni dani. U pitanju je trio (bubnjevi, gitara i klavijature) koji je zasigurno jedan od najboljih mladih bendova uživo.

Pesma Buđav lebac grupe S.A.R.S. jedan je od najpoznatijih ring tonova za mobilne telefone iz prošle godine. Po izboru publike koja je glasala u okviru web magazina Popboks, osvojili su nagradu za Najbolji novi bend, kao i nagradu za Najbolju domaću pesmu (naravno - Buđav lebac) u 2008. godini. Nedavno su objavili prvi istoimeni album za izdavačku kuću PGP RTS. 

Sajsi je crossover sastav koji na veoma originalan način kombinuje stihove Ivane Rašić aka MC Sajsi i opake rokenrol rifove. Pre mesec dana su objavili debi album Misi nači naaš (Power Music), tako da će njihov nastup na Trenchtown festivalu biti ujedno i koncetna promocija ovog izdanja. 

Nastavak na Clubbing.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Clubbing.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Clubbing.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.