Bob Dilan u junu stiže u Beograd

Blog: Clubbing.rs, 18.Feb.2010, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bob Dilan u junu stiže u Beograd

Publika u Beogradu će nakon 19 godina i koncerta koji je održao 11. juna 1991. na stadionu "Galenike" u Zemunu, imati priliku da ponovo čuje Dilana, čiji će nastup organizovati produkcijska kuća "Avalon", nezvanično saznaje "Blic".

Robert Alen Cimerman rođen je 1941. u Dulutu u Minesoti, a odrastao je u Hibingu, rodnom gradu njegove majke Beatris Stoun. Kao tinejdžer Dilan je najveći deo vremena provodio slušajući radio-stanice koje su puštale bluz, kantri i rokenrol. U srednjoj školi je osnovao dva benda, a u školskom godišnjaku je kao svoju životnu ambiciju napisao da bi voleo da se priključi Litlu Ričardu.

Početkom 1959. Dilan je započeo studije u Mineapolisu i tada se okreće folk muzici. "Tada sam smatrao da rokenrol ima dinamičan ritam i zarazne refrene, ali, po mom mišljenju, pesme nisu bile dovoljno ozbiljne i nisu oslikavale život na realan način. Znao sam da je folk muzika znatno ozbiljnija jer pesme imaju mnogo više tuge, očajanja, vere, dubljih osećanja", objašnjavao je nekoliko puta Dilan svoj "izbor" muzike.

Nastavak na Clubbing.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Clubbing.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Clubbing.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.