Blu, Beruti i M-Citi Beogradu

Blog: Clubbing.rs, 30.Jul.2009, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blu, Beruti i M-Citi Beogradu

Murali Blua, Valerija Berutija i M-Sitija, svetski značajnih umetnika uličnog slikarstva, otkriveni su 30. jula na zgradama u beogradskim opštinama Savski Venac i Stari Grad, a naredne nedelje osvanuće i radovi srpskih savremenih umetnika Biljane Đurđević i Vladimira Perića na Vračaru.

Murali su nastali u okviru projekta "Super zid", koji su realizovali Beogradski letnji festival, Telenor fondacija, platforma za savremenu umetnost Kiosk i opštine Vračar, Savski Venac i Stari Grad.

Blu je oslikao mural u Pop Lukinoj 6, a trenutno je najvažniji i najpoznatiji muralista na svetu, koji zidove doživljava kao listove papira za crtanje.

Mural italijanskog umetnika Valerija Berutija nalazi se u Resavskoj 61, na OŠ "Petar II Petrović Njegoš". Mladi umetnik u usponu ove godine izlaže i na Bijenalu u Veneciji, a u radu koristi svakodnevne teme, najčešće inspirisane njegovim detinjstvom.
 

Nastavak na Clubbing.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Clubbing.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Clubbing.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.