Uručene licence lekarima

Autor: KGBlog, 16.Dec.2008, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručene licence lekarima

U organizaciji Regionalne lekarske komore za centralnu i zapadnu Srbiju, danas je u zgradi Grada svečano dodeljeno 150 licenci najeminentnijim lekarima iz ovog regiona.

Prema rečima Miljka Pejića, predsednika Regionalne lekarske komore za centralnu i zapadnu Srbiju, licence predstavljaju dozvole za rad i podrazumeva se da su lekari koji su ih dobili ispunili neophodne uslove, stekli potrebno obrazovanje i dobili potvrdu da ulaze u proces kontinuirane medicinske edukacije, da poštuju kodeks profesionalne etike i da nemaju iza sebe mrlje u karijeri, odnosno krivične presude za delovanje protiv zdravlja ljudi.

Građanima Srbije poručujemo da mogu da računaju na to da zdravlje poveravaju pouzdanim profesionalcima koji se drže standarda i normi koji važe svuda u svetu. Možda je danas, posle 62 godine, lekarima Srbije Komora potrebnija nego 1901. kada je osnovana ili 1946.godine kada je dekretom ukinuta – poručio je Pejić.

Lekarska komora Srbije reosnivanjem 2006. godine nastavila je tradiciju Lekarske komore Srbije od 1901. godine, kada su lekari Srbije konačno dobili svoju prvu pravu nezavisnu i profesionalnu organizaciju. Regionalna lekarska komora za centralnu i zapadnu Srbiju sa sedištem u Kragujevcu danas broji 5700 lekara koji se staraju o zdravlju ljudi u 50 opština našeg regiona.

www.kragujevac.rs