Travnički „Borac“ lansirao „Obamu“!

Autor: Slavko Jovičić Slavuj, 15.Nov.2008, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Travnički „Borac“ lansirao „Obamu“!

U čast novoizabranog predsednika SAD, poznata kompanija iz Travnika proizvela novu liniju poslovnih muških odela pod nazivom „obama“

TRAVNIK – Kompanija „Borac“ iz Travnika , u čast novoizabranog predsednika SAD Baraka Obame, pokrenula je novu liniju poslovnih odela koja će nositi ime novog stanara Bele kuće.

Izvršni direktor ove najstarije fabrike odeće u BiH Ahmet Čurić izjavio je da su „Obamina elegancija i moda“, kao i činjenica da su Amerikanci finansijski pomogli pokretanje proizvodnje u ovoj kompaniji, koja je bila zatvorena od 1992. do 1995. bili ključni motivi prilikom izbora imena za novu liniju odela.

- Liniju „obama“ predstavljaju visoko kvalitetna poslovna odela, a ime se samo nametnulo jer je novoizabrani predsednik vrlo elegantan čovek i jedan od retkih koji znaju kako treba nositi odelo. Osim toga, svidelo nam se kako zvuči ime za liniju „obama“ i smatramo da će se dopasti mnogim ljudima – rekao je Čurić.

„Borac“ ne sme da zapostavi i prijatelje BiH Klintona, Holbruka i Olbrajtovu, kaže Slavko Jovičić, poslanik u Parlamentu BiH.

Medjutim, poslanik u Parlamentu BiH Slavko Jovičić kaže za Press RS da je ovaj potez menandžmenta „Borca“ klasičan primer „beskičmenjaštva i podvorništva koji su osnovna karakteristika celokupne bošnjačke političke i javne scene“.

- Da je čuveni nobelovac Ivo Andrić još živ, verujem da bi umesto „Travničke hronike“ bio primoran da piše „Obamina travnička hronika“! Ne bi bilo loše da proizvodjači u RS pokrenu liniju cipela sa istim nazivom, a hercegovački Hrvati bi svoj interes mogli da pronadju u proizvodnji košulja i kravata i tako bi bila kompletirana multietnička kolekcija „Obama“, koju bi trebalo izvoziti širom sveta!

- Pošto sam dobio poziv za gostovanje u Kongresu, mogu da novom predsedniku SAD uručim zajednički dar svih srećnih gradjana multietničke BiH! – kaže Jovičić.

- On je istakao da „Borac“ hitno mora da pokrene „konfekcijsku liniju posvećenu Bilu Klintonu, Ričardu Holbruku i Medlin Olbrajt, da se ovi „provereni prijatelji BiH ne bi osečali zapostavljenim“!

B. KNEŽEVIĆ