Planirate kompletno renoviranje kuhinje ili kupatila? Nove keramičke pločice su apsolutni hit ove jeseni!

Izvor: Objava, 12.Okt.2020, 15:02

Planirate kompletno renoviranje kuhinje ili kupatila? Nove keramičke pločice su apsolutni hit ove jeseni!

Svi nekada dođemo u takvu situaciju da razmišljamo da nešto promenimo u svom domu i učinimo ga lepšim i komotnijim prostorom za život. Nekada su u pitanju manji radovi i korekcije, poput krečenja zidova novim bojama, a ponekada se fokus stavi na složenije radove poput kompletnog sređivanja neke prostorije u stanu poput kupatila ili kuhinje.

Keramičke pločice su definitivno nešto što nikada ne izlazi iz mode, pa se mnogi upravo odlučuju za njihovo postavljanje u kupatilu ili kuhinji. Zadnjih nekoliko godina toliko je proširen sam dizajn keramičkih pločica da je teško odlučiti se koji model bi se idealno uklopio u prostoriju koju planirate da sredite.

Kada birate keramičke pločice, obratite pažnju na to da li su u pitanju zidne ili podne pločice

U zavisnosti od toga gde ste planirali pločice da postavljate, zavisiće i za koju vrstu keramičkih pločica ćete se odlučiti. Osnovna podela je na zidne i podne, pa biste prilikom same kupovine trebali da se raspitate kod prodavca koja je vrsta pločica u pitanju koja vam je prva zapala za oko. On će vam predložiti moguće formate i dezene pločica koje bi se savršeno uklopile u vašem domu.

Za koje sve namene se mogu koristiti podne keramičke pločice?

Sam naziv im govori da se ova vrsta pločica može koristiti za podove u raznim prostorijama, poput kuhinje, kupatila, u hodniku, na terasi i sl. U zavisnosti od njihove finalne obrade, razlikuju se matirane, sjajne i polusjajne podne keramičke pločice. Na vama je da se odlučite za neku od ovih vrsta. Ako planirate da ih postavljate na terasi, predlažemo vam da se fokusirate na neki dizajn matiranih pločica jer se radi o vrsti neklizajućih pločica koje su idealne za spoljašnje prostorije koje su izložene raznim vremenskim uslovima.

Zidne keramičke pločice će se savršeno uklopiti u vašu kuhinju ili kupatilo

Ako već duže vreme planirate da preuredite svoju kuhinju ili kupatilo zamenom starih dotrajalih pločica novim, fokusirajte se na neku vrstu keramičkih pločica. Bez obzira da li ćete se odlučiti za pločice sa sjajnim ili mat efektom, treba da znate da su obe vrste veoma lake za održavanje. Dovoljno je koristite blaža sredstva kojom ćete otklanjati nečistoću. Ovde opet možete kombinovati pa na primer za kupatilo izabrati mermerne pločice koje su zadnjih nekoliko godina u trendu.

Po čemu se keramičke pločice razlikuju od drugih vrsta pločica?

Ono što keramičke pločice izdvaja od pločica koje su napravljene od drugih materijala je na prvom mestu njihova izdržljivost, što zapravo govori o njihovom samom kvalitetu. Zatim, pristupačne cene su definitivno nešto što privlači kupce kada se odlučuju za izbor baš ove vrste pločica. Takođe, njihovo lako postavljanje i lepljenje na zid ili podne površine je toliko jednostavno i lako da vam nije potreban majstor za izvođenje ovih radova. Dakle, možete ih i sami postaviti.

Danas na tržištu imate širok izbor proizvođača keramičkih pločica. Ako ste potencijalni kupac, najbolje bi bilo da pogledate nekoliko salona preko interneta pre nego što donesete odluku o kupovini. Mi vam možemo preporučiti sajt https://www.alvos.rs/ na kojem možete pronaći veliki izbor kvalitetnih keramičkih pločica.