POTRAZIMO GANDHIJA

Autor: Lazar Kostic (Karlo), 14.Apr.2009, 02:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTRAZIMO GANDHIJA

Ko god da je procitao blog pod nazivom “NAS JE VISE OD NJIH” I ako je preslusao protesnu pesmu pod nazivom “Nas je daleko vise”, a ako je jos I odgledao slajd na You Tube, pod nazivom “PROTEST – Nas je daleko vise”, sigurno ce steci utiska da se radi o pozivu na nasilje, “bukvalan” izlazak na ulice, rusenje sistema, paljevine, unistavanje imovine, obracun sa policijom ili mozda neka nova krvava revolucija. Ali ne gospodo, ovaj clanak nema nameru da incira nikakvo nasilje jer ovaj clanak je sastavni deo jednog masovnog protesta pod nazivom “Muzikom do promena”.

Naravno sada ce se naci kriticari koji ce reci ma koja muzika, to je prica za decu, mozemo mi da sviramo I pevamo sta god nam je volja, oni ce da rade po svome. Pa posteno receno kako god da se okrene il obrne, probleme danasnje izmrcvarne srednje klase, a o siromasnom sloju da I ne govorimo, nece promeniti nikakva nova krvava revolucija a niti neki miran (meki) pokret sa nekim protesnim pesmama. Pa gde je onda izlaz, kako da se stane kraj ovoj “JARAMIJI”, drskoj pljacki banaka u sprezi sa drzavom I grabijevcima. Moderan sistem demokratije, onaj koji dolazi sa najzapadnijeg zapada, proklamuje da se stvari menjaju vemoa jednostavno, IZBORIMA, ako narodu nevalja stara vlast, tu su izbori I stvar se menja, “kazna je tu”, I nova vlast ce da postuje mandat dobijen od naroda. Ha, ha, !!, pa da se slatko nasmejemo, gde se to dogodilo u skorije vreme, mozda u Americi, dosao “Mesija” I spasice narod, da se taj narod nije jos jednom mozda prevario, zajedno sa celim svetom?, kako stvari stoje izglea da jeste !, I to gadno, nazalost i ova mlada generacija je zrtvovana. Pod parolom “promena”, kao kod nekog madjionicara, sa zastalim dahom se gleda sta se izvlaci iz sesira, dok madjionicar citaj “drzava”, sa druge strane povlaci neke druge poteze I jos zesce opasuje, steze, svu tu mladost I svu tu zelju da se nesto menja.

Gospodo pogledajmo sa cime nas drzava I vlast tuce, koje je njeno oruzije, I ako to provalimo, nema potrebe za revolucijama, krvoprolicima ili nekim mirnim pokretima etc, treba samo da to isto oruzije uzmemo I mi u ruke “JER NAS JE DALEKO VISE”, I da sa tim oruzijem prisilimo drzavu da postane drzava, narodna drzava, kako jedan bloger-kriticar kojeg izuzetno cenim kaze “Narodni kapitalizam”. PA KOJE JE TO ORUZIJE KOJE DRZAVA KORISTI ?, jednostavno to je NOVAC.!!!. Drzava uzima porez, izmislja druge razne dazbine I mi placamo li placamo a ona onda jos u sprezi sa bankama, grabijevcima, svestkim mocnicima, putem tih institucija stvar dotuce do kraja.

Pogledaj mo nazad u istorju, prodjimo kroz sve pobune, ustanke, revolucije, pa dali je ikada bila revolucija a da krvi nije bilo a drzava je “pukla”, makar za korak da popusti, DA TAKVIH JE BILO I TO USPSNIH !, a najuspsnija takva revolucija je bila Gandhi – jeva, I to jednostavna “nas neprijatelj ima slabu tacku a to je novac, nemoj mo ga dati njemu I on ce crci”. DA TO JE PRAVA FORMULA ZA REVOLCIJU 21 VEKA, za revoluciju bez krvi, bes sile, bez ulicnih tuca, to je prava ideja za danasnju generaciju interneta, gde svako sa svakim prica. Danas nam je potreban jedan INTERNET GANDHI, da proklamuje nase zahteve, da nas vodi da nas udruzi I to u stesvetski pokret, I da kazemo NE GODPODO NE, NECEMEO DA PLATIMO; vas porez, vasu taksu, a gospodi Iz banaka da kazemo svi u glas, tog I tog dana svi u isto veme povlacimo svoj novac iz banaka, za pocetak na 24 sata, a ako se stvar nemenja, onda za duze.

NASIM NOVCEM IH MOZEMO DOTUCI.!!, samo novcem, jer novac je njihovo oruzije..

Gospodo potrazimo ovog Gandhia..!

http://www.freewebs.com/lazarkostic/
http://protesnepesme.webs.com/
http://kosticlazar.wordpress.com/