Autor: Tanja Ilijazovic, 01.Apr.2009, 15:16

Letnji kamp engleskog jezika Speak Up

Letnji kamp engleskog jezika Speak Up

Letnji kamp engleskog jezika"Speak Up" održaće se četvrti put za redom ove godine. Od 15. do 20. jula u Risnu, hotel Teuta u Bokokotorskom zalivu u Crnoj Gori. Organizator kampova je nevladina organizacija "Fokus" koja deluje u cilju podsticaja sveobuhvatnog razvoja društva, putem promovisanja moralno etičkih vrednosti, zasnovanih na hrišćanskim principima.

Kamp je namenjen studentima koji žele da poboljšaju svoje znanje engleskog jezika.Učesnici kampa imaće priliku da svih pet dana razgovaraju isključivo na engleskom jeziku, i to s američkim studentima. I ove godine na kampu će biti oko 30 studenata univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama koji će biti tutori našim studentima. Svake godine povećava se broj zainteresovanih studenata za ovaj kamp. Sa ponosom kažemo da je oko 400 studenata ( iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Amerike) učestvovalo na Speak Up kampu u protekle tri godine.

Važno je reći da je cena kampa samo100 evra i obuhvata materijale potrebne za program, smeštaj, hranu i jednodnevnu ekskurziju, u koju je uključena i vožnja brodom. Studenti sami plaćaju jedino troškove putovanja do Crne Gore.
Potrebne kvalifikacije da bi osoba bila polaznik kampa je da je student, da poseduje znanje engleskog jezika na Intermediate ili Advanced nivou.

Kamp je zamišljen kao interaktivna, konverzacijska varijanta učenja jezika, sa jutarnjim predavanjem od sat i po, dva popodnevna termina rada u malim grupama i večernjim dešavanjima tipa karaoka, raznim grupnim igrama, talent šoua, učenja americkog kantri densa…

Cilj je da kamperi učestvuju u igrama i vežbama, prošire svoj rečnik i poboljšaju govorne sposobnosti,kroz različite životne teme. U kampu se poštuje svačije mišljenje sa željom da se upoznaju različite kulture.
Potrebno je prijaviti se najkasnije do 15 maja, jer je broj mesta ograničen, a za sve informacije tu je veb sajt
www.gotospeakup.com.

Odlična organizacija, jednostavno prijavljivanje preko sajta, zanimljiva i interaktivna predavanja, intrigantne teme, rad u malim grupama, druženje sa američkim studentima, sticanje novih znanja, dinamičan odmor na crnogorskom primorju – sve su to razlozi zbog kojih se mnogi studenti odlučuju za pohadjanje ovog kampa, kao i za ponovni boravak.

Nevladina organizacija Fokus, kao domacin kampa, sve čini da bi odrzala kontinuitet ove manifestacije i da bi poboljsala program i uslove rada kampa.

Vidimo se na kampu!