Autor: Vladimir 78, 04.Dec.2008, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS klizi ka nacionalizmu

"Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić ocenio je da je "članstvo Srbije u Evropskoj uniji stavljeno na led" i EU zamerio da "od hapšenja Radovana Karadžića nije Srbiji uputila apsolutno nikakav pozitivan signal"."


Da li ova izjava gosp. Jeremića, koju sam u najkraćem mogućem obliku preneo, znači i da DS, čiji je on predstavnik, pravi sebi odstupnicu na sledećim izborima?
Pošto je očigledno da priča o Evropskoj uniji ne stoji, pre svega zbog briselskog birokratskog aparata, a ne zbog vlasti u Srbiji, koja odra kolena i koja "jače kuca na vrata EU od ostalih zemalja" ,kako kaže predsednik Tadić.
Evropska šargarepa više nije dovoljna, a nakon što Srbija nije stavljena ni na belu šengen listu, aktuelna vlast nema šta više da ponudi prosečnom srpskom biraču.
Kandidatura, u EU se više i ne spominje, procene za članstvo su pomerene na 2020. godinu, tako da ostaje da se biračima ponudi samo dobri, stari patriotizam.

Da li ćemo na narednim izborima imati patriotski DS, koji će izvući patritoizam iz naftalina političkog marketinga i demagogije i zloupotrebiti ga po ko zna koji put?

Zaključak:

DS, zbog propasti tzv, evro-integracija, ide, polako, ali sigurno, ka novoj prevari birača, ka lažnom, kvazi-patriotizmu, inspirisanom jedino očuvanjem vlasti, moći i uticaja.
Jedini ko se ovakvoj politici bez obraza i morala može suprostaviti su sami građani koji neće glasati za ovakvu političku garnituru.