ЈОВИЧИЋ: ПАРЛАМЕНТ ДА РАСПРАВЉА О БЕЗБЈЕДНОСТИ

Autor: Slavko Jovičić Slavuj, 20.Feb.2009, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ЈОВИЧИЋ: ПАРЛАМЕНТ ДА РАСПРАВЉА О БЕЗБЈЕДНОСТИ



САРАЈЕВО, 20. ФЕБРУАРА (СРНА) - Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић најавио је да ће затражити одржавање посебне сједнице Представничког дома на којој би било расправљано о функционисању институција БиХ.

Према његовим ријечима, чињеница да челне људе Сипе Мирка Лујића и Тужилаштва БиХ Милорада Барашина њихови подређени нису обавијестили о подношењу пријаве против предсједника Владе Републике Српске (РС) Милорада Додика и групе лица говори да проблема у функционисању ових институција система има.

"Неоспорно је да је једна група из Сипе подносећи Тужилаштву БиХ кривичну пријаву против премијера РС без знања директора Сипе радила незаконито", рекао је Јовичић Срни.

Према његовим ријечима, ако директор Сипе не зна за шта раде његови подређени, онда се треба забринути каква је безбједност у БиХ.

"Такође, ако главни тужилац БиХ не зна ко је и на који начин примио предмет у Тужилаштву, питање је шта се ради и у овој институцији", додао је Јовичић.

Он истиче да Парламентарна скупштина БиХ преко ових проблема не смије да пређе.

"Моја је одговорност као посланика да видимо како функционишу институције БиХ" , рекао је Јовичић додавши да ће затражити да надлежни за стање у наведеним институцијама на сједници посланицима поднесу комплетан извјештај.