Zorana Mihajlović: Ponudili smo sva rešenja problema stanarima smrdljivih zgrada

Izvor: Blic, 08.Avg.2015, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorana Mihajlović: Ponudili smo sva rešenja problema stanarima "smrdljivih zgrada"

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila je danas da ne postoje razlozi za najavljene proteste stanara u naselju Dr Ivan Ribar na Novom Beogradu - tzv. smrdljivih zgrada, s obzirom da im je država ponudila razne mogućnosti za prevazilaženje tog problema.

Mihajlović je rekla da su država, vlada i ministarstvo sa dva zaključka predvidela rešavanje tog problema i da se do sada od 190 vlasnika 107 njih izjasnilo za neko od ponuđenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rešenja.

Oni mogu da izaberu da li hoće da žive u tim zgradama nakon sanacije neprijatnog mirisa od oplatola kojim su zaraženi zidovi, da žive u novim stanovima koji će se graditi, da odu u druge stanove Građevinske direkcije Srbije ili da dobiju raskid ugovora.

Mihajlović kaže da postoji odluka Instituta u Vinči da zgrade mogu u potpunosti da se saniraju.

- Ako nudite sve te mogućnosti, da se vrate u zgrade sanirane i čiste, da idu u potpuno novu zgradu u istom bloku, koja se gradi u istom vremenskom periodu odnosno treba da bude gotova do novembra 2016. godine, nudite raseljavanje u neke druge stanove koje je gradila Građevinska direkcija Srbije ili nudite raskid ugovora i povraćaj novaca, a u isto vreme plaćate njihove sadašnje troškove stanovanja, mislim da nema razloga za proteste, jer smo sve mogućnoisti dali - istakla je Mihajlović.

Direkcija plaća stanarima sedam evra po kvadratnom metru

Direkcija će i dalje nastaviti da plaća naknadu od sedam evra po kvadratnom metru kupljenog stana na mesečnom nivou, režijske troškove, kao i sve prateće troškove oko selidbe svim stanarima koji se odluče za neku od ponuđenih opcija.

GDS je predstavnicima skupština stanara iznela plan da se do kraja 2016. budu izgrađene dve nove zgrade sa stanovima identične strukture, kvadrature i orijentacije, koje su udaljene nekoliko desetina metara od postojećih.

U GDS i Ministarstvu kažu da ulažu maksimalne napore da se što pre krene u realizaciju nekog od ponuđenih rešenja.

Mediji su preneli da će stanari "smrdljivih zgrada" organizovati u ponedeljak veliki protest u naselju Dr Ivan Ribar.

Prema podacima Građevinske direkcije Srbije, koji su dostavljeni Tanjugu, više od polovine stanara tog naselja je odabralo neko od ponuđenih rešenja.

Direkcija poziva preostale vlasnike da razmisle o ponuđenim mogućnostima i da se opredele za ono rešenje koje im najviše odgovara i to najkasnije do 31. avgusta.

Za zamenu za stan u novih zgradama izjasnilo se 20 vlasnika stana, za zamenu stana za drugi stan u vlasništvu GDS u preostale četiri zgrade u naselju se izjasnilo 32 vlasnika, za raskid ugovora i povraćaj novca se opredelilo njih 54, dok se za povratak u sanirani stan izjasnila jedna osoba.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Nema razloga za protest zbog smrdljivih zgrada"

Izvor: Mondo, 08.Avg.2015

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila da ne postoje razlozi za proteste stanara u naselju Dr Ivan Ribar , tzv. smrdljivih zgrada, s obzirom da im je država ponudila razne načine za rešenje problema...Foto: MONDO, Goran Sivački..Mihajlović je rekla novinarima tokom obilaska...

Nastavak na Mondo...

Ponudili smo sve mogućnosti za rešenje problema "smrdljivih zgrada"

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Avg.2015

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila je danas da ne postoje razlozi za najavljene proteste stanara u naselju Dr Ivan Ribar na Novom Beogradu - tzv. smrdljivih zgrada, s obzirom da im je država ponudila razne mogućnosti za prevazilaženje tog problema...Mihajlović...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.