Izvor: Studio B, 11.Okt.2011, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatni indeksi

Posle pedeset godina ponovo se okupila generacija koja je 1961. godine upisala i uspešno završila Arhitektonski fakultet u Beogradu. Taj značajan jubilej proslavljen je dodelom zlatnih indeksa.

Za sebe kažu da su jedna od najuspešnijih generacija Arhitektonskog fakulteta i hvale se da je njihov zajednički prosek bio 8.59.

Kažu izgradili su Beograd, ali i projektovali značajne objekte širom sveta. Mnogi od njih koji su fakultet upisali 1961. godine dobitnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << su Oktobarskih nagrada, Arhitektonskih i Urbanističkih salona, međunarodnih priznanja, a pojedini su čak i članovi poznatih svetskih Akademija arhitekture.

- Ja sam prvo počeo da radim Siv, pa hotel Jugoslavija, Studentski grad, pa stambeno naselje prema Zemunu, odande sve što je izgrađeno od 58. godine do danas, ja sam učesnik u tome. Prvo omladinske akcije, pa onda kao tehničar na Novom Beogradu, posle deset godina sam nastavio studije- kaže arhitekta Risto Kotevski.

-Svi su stvarno, jedna izuzetna generacija i po stručnosti i po svemu što smo uradili u celom svetu, uključujući i Kuvajt i tako dalje - reči su arhitekte Dragice Stefanović.

Većina njih koji su pre pedeset godina upisali arhitektonski fakultet u Beogradu, ostali su u Srbiji, međutim, njih oko 30 živi i radi u inostranstvu. Pedeset godina od upisa fakulteta za većinu je bila prilika da se prisete starih dana i da posle mnogo godina ponovo sednu u studentske klupe.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.