Izvor: Glas javnosti, 01.Jul.2009, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zid zatrpao auto

Zid na stovarištu firme „Bazes“, visok preko dva metra, obrušio se juče oko 14 sati na automobil Jelene Stojković (29), koja je tom prilikom teško povređena. Nesreća se dogodila u Ulici Živka Davidovića kod broja 3 na Zvezdari, a povređenu devojku su iz kola zatrpanih ogromnom količinom cigle i maltera izvukli prolaznici. Stojkovićeva je prevezena u Urgentni centar, na odeljenje neurologije, a za sada nije poznato da li su povrede opasne po život.

Prema prvim pretpostavkama >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << do nesreće je došlo usled jučerašnjeg nevremena i kiše, a masovna konstrukcija je prilikom pada oštetila još dva parkirana vozila, u kojima, srećom, nije bilo ljudi.

- Prolazio sam Davidovićevom ulicom i ništa nisam mogao da razaznam ispred sebe zbog strahovitog pljuska. U jednom trenutku začuo sam vrištanje i video ogroman broj ljudi kako pritrčava nekom automobilu. Pritrčao sam i pomogao ljudima koji su pokušavali da iščupaju devojku iz zdrobljenog lima! Tek posle nekoliko minuta agonije, oslobodili smo je i predali bolničarima. Pre nego što su je smestili u ambulantna kola, bila je pri svesti, ali preplašena. Drhtala je i zapomagala - prepričao nam je dramu jedan od očevidaca.

Na mesto događaja ubrzo je stigla policija, koja je odmah kontaktirala vlasnika „Bazesa“, LJubišu Đorđevića. On je, kako saznajemo, policajcima objasnio da je u izgradnji i održavanju stovarišta ispoštovao sve propise i da je za nesreću zapravo kriv grad Beograd, od koga će zahtevati naknadu nastale štete.

- Isti ovaj zid je pao i pre četiri godine, takođe usled ogromnog nevremena. Tada smo ga popravili i posle toga nekoliko puta prekontrolisali i to sve o našem trošku. Stručnjaci su nam još tada objasnili da je do obrušavanja došlo, jer se objekat nalazi u velikom ulegnuću u kome se lako skuplja kiša. Ta voda se i dalje taloži i nagriza građevinu, a o lošoj i nebezbednoj izgradnji ulica treba da brine grad - rekao je Đorđević.

Ratko Tomović, vlasnik „pasata“ na koji se zid jednim delom obrušio, rekao je da ne zna kome da se obrati za naknadu nastale štete.

- Vlasnik tvrdi da je za pad zida kriv grad, i logično je da se pitam ko će meni da plati popravku - rekao je revoltirani Tomović.

Od obrušavanja zida oštećeni su i „opel korsa“ i „fijat punto“.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.