Zemunu preti prinudna uprava

Izvor: Blic, 14.Nov.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemunu preti prinudna uprava

Sedma sednica Opštine Zemun zakazana je za danas u 11 sati. Pošto je rok za usaglašavanje sa Statutom grada ponedeljak veče, na dnevnom redu su samo dve tačke, usaglašavanje sa Statutom grada i promena poslovnika. Uprkos očekivanjima, odbornici ovom prilikom neće odlučivati o predlog budžeta i, kako saznajemo, postoji mogućnost da se ova Opština uskoro nađe pod prinudnom upravom.



- Budžet nije na dnevnom redu jer imamo vremena do kraja godine da ga predamo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Do tada ćemo imati još dve sednice, ali sa Statutom grada moramo da se usaglasimo do utorka. Nismo to ostavili za poslednji trenutak nego je samo procedura toliko trajala - kaže Slavko Jerković, predsednik Opštine Zemun.

Prema novom Statutu grada, Opštine su imale rok od 30 dana da svoje zakonske akte prilagode gradskim. Ukoliko to ne urade, po novom Statutu grada, opštinsko rukovodstvo se raspušta i uvodi se prinudna uprava. Uprkos stranačkim turbulencijama, Slavko Jerković isključuje mogućnost da se to desi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.