Zemun dobija dve osnovne škole

Izvor: S media, 23.Jun.2009, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemun dobija dve osnovne škole

Odbornici Skupštine grada usvojili Odluku o osnivanju dve nove osnovne škole u Zemunu - "Sava Šumanović" u naselju Altina i "Mihailo Pupin" u naselju Nova Galenika.

Reč je o dva novoizgradjena objekta koji su spremni da od 1. septembra prime 1.500 osnovaca, rekao je član Gradskog veća Mileta Radojević.

Prema njegovim rečima, osnivanjem dve nove osnovne škole stvaraju se uslovi za kvalitetnije obrazovanje i vaspitanje učenika koji imaju prebivalište u naseljima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Altina i Nova Galenika, kao i drugim obližnjim naseljima na području gradske opštine Zemun.

Radojević je istakao da će se otvaranjem novih škola poboljšati i uslovi rada u ostalim osnovnim školama jer će deo učenika iz obližnjih škola sticanje osnovnog obrazovanja i vaspitanja nastaviti u novim objektima.

Izgradnju škole "Mihailo Pupin" finansirao je grad, dok je gradnja druge finansirana iz sredstava zajma Evropske investicione banke, republike i grada.

Osnovna škola u naselju Nova Galenika ima 5.800 kvadratnih metara i 32 učionice, rekao je Radojević, dodajući da će u jednoj smeni nastavu moći da pohadja 850 učenika.

Škola "Sava Šumanović" u naselju Altina ima 3.799 kvadratnih metara, 16 učionica i u jednoj smeni moći će da primi 600 učenika, dodao je on.

Gradski odbornici usvojili su novu odluku o oglašavanju na teritoriji Beograda. Osnovni razlog za donošenje nove odluke jeste usaglašavanje sa Statutom grada Beograda.

Usaglašavanjem sa novim statutom, predvidjeno je da plan mesta za postavljanje objekata za oglašavanje donosi Gradsko veće i za područja gradskih opština Barajevo, Grocka, Lazarevac, Mladenovac, Obrenovac, Sopot i Surčin.

Mesta za postavljanje objekata za slobodno oglašavanje odredjuju se na predlog gradskih opština, na čijoj teritoriji se i postavljaju.

Javni konkurs raspisuje i sprovodi komisija koju obrazuje gradonačelnik, a postupak, sprovodjenje i sadržinu javnog konkursa, kao i merila za vrednovanje kriterijuma i druga pitanja u vezi sa sprovodjenjem konkursa, bliže se uredjuju aktom Gradskog veća.

Usvajanjem nekoliko odluka o promeni osnivačkih akata privrednih društava "BG Hala" i "Arena Beograd" završeno je zasedanje Skupštine grada Beograda.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.