Zelenilo i opština nisu znali za svadbu u parku

Izvor: Press, 01.Jun.2010, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zelenilo" i opština nisu znali za svadbu u parku

Mladenci koji su u nedelju proslavili venčanje u parku na Labudovom brdu nisu mogli dobiti saglasnost za postavljanje šatora i organizovanje svadbe na javnoj zelenoj površini. Oni su se "provukli" samo zato što o svadbi u parku niko nije obavestio inspekciju. Osim dozvole MUP-a, mladenci su morali imati i dozvolu opštine Rakovica i JKP "Zelenilo Beograd". U "Zelenilu" kažu da od njih nije tražena dozvola i ističu da niko do sada nije uputio >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sličan zahtev.- Za takav događaj na javnoj zelenoj površini se ne daje saglasnost. Ona se daje za skupove i koncerte od šireg društvenog značaja, a prema važećoj Gradskoj odluci o privremenim zauzećima javnih zelenih površina - objašnjavaju u "Zelenilu".
Predsednik opštine Rakovica Bojan Milić kaže da opštini nije upućen zahtev da odobri takav skup.
- Da bi opština dala saglasnost za javni skup na javnoj zelenoj površini, potrebna je pre svega dozvola "Zelenila". Međutim, da neko od opštine traži izričito odobrenje za postavljanje šatora - nikada ga ne bi dobio. Tu se postavlja pitanje komunalnog reda, buke, gde će ti ljudi ići u toalet. Svadbi i šatoru nije mesto u gradskom parku - izričit je Milić.
On napominje da se niko od sugrađana nije požalio dežurnoj rakovičkoj komunalnoj inspekciji dok je trajalo nedeljno veselje.
- Mesto gde je postavljen šator, zavučeno je i ne vidi se sa glavnog puta. Da je u parku šator mogli su da vide jedino komšije. Kako se one nisu bunile, svadba je protekla bez posete naših inspektora - objašnjava Milić.
Kako on navodi, nakon pisanja Pressa o svadbi u parku, opštinski inspektori su juče obišli Gočku ulicu, ali šator - nisu pronašli.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.