Zeleni pauk na zelenim površinama grada

Izvor: Studio B, 28.Jun.2014, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zeleni pauk" na zelenim površinama grada

Nepropisno parkirane automobile sa zelenih površina u Beogradu nosiće "Zeleni pauk".

Gradski menadžer Goran Vesić je poručio da ta aktivnost, ne samo što predstavlja uvođenje komunalnog reda, već pokazuje i svest prema očuvanju zelenih površina.

Tri dizalice će svakodnevno odnositi vozila koja su ostavljena na šetalištima ili ugrožavaju bezbednost pešaka u parkovima, najmlađih na igralištima, u okolini škola ili vrtića, javlja Tanjug.

Vesić >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je rekao da će posao "Zelenog pauka" biti da rešava pitanje nepropisnog parkiranja na zelenim površinama, na igralištima i tamo gde ono "najviše iritira građane" pošto je takvo parkiranje "bahato".

"Moramo da vodimo računa o svom gradu. Za dizanje ovih vozila nalog daje komunalni inspektor, a ubuduće ćemo više voditi računa da zaštitimo zelene površine", podvukao je gradski menadžer u Topčiderskom parku gde je "Zeleni pauk" odneo prva nepropisno parkirana vozila.

Vesić je najavio mogućnost da u narednom periodu budu povećane kazne za parkiranje na zelenim površinama, jer, kako je dodao, one ne treba da budu identične sa onima za nepropisno parkiranje u gradu, kao što je sada slučaj.

Tokom ovog vikenda, dodao je Vesić, odnošenje automobila sa zelenih površina se neće naplaćivati, osim komunalnih taksi, a od ponedeljka će biti naplaćivano.

"Vozači moraju da razumeju da je zabranjeno parkirati na zelenoj površini, jer to nije samo kršenje propisa, već i zločin prema ekologiji i životnoj sredini, koju moramo da čuvamo", naglasio je Vesić.

V. d. direktora "Parking servisa" Andrija Čupković rekao je da se tom preduzeću svakodnevno obraća veliki broj građana sa pritužbama da se nesavesni vozači parkiraju po parkovima.

"Mi ćemo tome stati na put, kao što smo stali na put i bahatim vozačima sa stranim tablicama. Nećemo biti samo po parkovima, već i u blizini škola, bolnica...", naveo je Čupković.

U saradnji sa komunalnom inspekcijom, građanima je omogućeno da nepropisno parkirane automobile sa zelenih površina prijave na broj "Parking servisa" 011/30-35-400 i na besplatan broj Beokom servisa 0800/110-011.

Na poziv građana komunalna inspekcija će, kada uoči nepropisno parkirano vozilo, izdati rešenje i vlasniku vozila naložiti da ga ukloni u roku od tri minuta.

Ukoliko i dalje ostane parkirano ne zelenoj površini, inspektor izdaje nalog za uklanjanje vozila po kome "Zeleni pauk" prenosi vozilo do najbližeg placa JKP "Parking servis", odakle ga vlasnici mogu preuzeti possto plate troškove prenosa.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.