Zbog vežbe pojačane mere bezbednosti

Izvor: S media, 04.Maj.2010, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog vežbe pojačane mere bezbednosti

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije saopštio je da će večeras od 22 sata do četiri časa ujutro na prilazima i na samom aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu biti pojačane mere bezbednosti zbog održavanja vežbe iz oblasti bezbednosti.

"Cilj vežbe je provera efikasnosti postojećeg plana mera i postupaka u vanrednim situacijama na aerodromu 'Nikola Tesla'", navedeno je u saopštenju.

U vežbi će učestvovati predstavnici Direktorata civilnog vazduhoplovstva >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Srbije, Aerodroma "Nikola Tesla", Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarsva odbrane, Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore, Crvenog krsta Srbije i JAT Airways.



Simulacija otmice aviona


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras, uoči vežbe

Simulacija otmice aviona, da je ovo prvi put da se organizuje vežba ovakvog obima i da joj je cilj testiranje sistema bezbednosti Srbije u situacijama terorističke pretnje civilnom vazduhovplovstvu.

On je rekao da ova vežba doprinosi poboljšanju koordinacije i saradnje kako između domaćih, tako i sa stranim službama bezbednosti.

Vežba, koja se održava na Beogradskom aerodromu će, kako je najavljeno, trajati do ranih jutarnjih sati.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.