Izvor: Blic, 31.Mar.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog uništavanja zelenila šteta od 21,3 miliona dinara

Javno-komunalno preduzeće "Zelenilo-Beograd" pretrpelo je u prošloj godini zbog uništavanja zelenila i parkovskih rekvizita, štetu u iznosu od 21,3 miliona dinara, saopštila je danas Gradska uprava.

Zbog nelegalne gradnje uništeno je 9.905 kvadrata travnjaka i 252 kvadrata čvrstih zastora. Ukradeno je ili uništeno 78 parkovskih klupa, oštećeno je 1.098 komada drvenih lajsni, a u park-šumama uništeno je 230 stabala. Velike štete nastale su i lomljenjem i krađom klackalica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i ljuljaški, a stalan problem predstavlja i deponovanje raznog otpada i đubreta. U saopštenju se navodi da se u najvećem broju slučajeva radi o nepoznatim izvršiocima zbog čega je štetu teško nadoknaditi, a Zelenilo je od nesavesnih graditelja i građana po osnovu naknade šteta u prošloj godini naplatilo oko šest miliona dinara. Iz "Zelenila", takođe, napominju da su njihovi radnici, koji čuvaju zelene površine, konstantno izloženi rizicima fizičkog nasilja, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Piromani krivi za svaki peti požar u užičkom regionu

Izvor: Kurir, 31.Mar.2009

UŽICE, 31. marta (Tanjug) - U 73 registrovana požara na teritoriji užičkog regiona u prošloj godini život su izgubile tri osobe, 12 je povređeno, a materijalna šteta na izgorelim objektima iznosila je 21 milion dinara, saopštila je Policijska uprava Užice. Samo četiri požara bila su rezultat...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.