Završetak Glavnog poštanskog centra Beograd u martu

Izvor: Studio B, 17.Avg.2011, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završetak Glavnog poštanskog centra "Beograd" u martu

Radovi na Glavnom poštanskom centru "Beograd" obavljaju se u roku i gradnja tog objekta biće završena krajem martu 2012, izjavio ministar kulture, informisanja i informacionog društa Srbije Predrag Marković.

Marković je prilikom obilaska gradilišta novog poštanskog centra kazao da je na objektu čija je građa počela 24. decembra prošle godine završna prva faza grubih građevinskih radova.

"Pošta je simbol države. Rezultat te investicije biće ne samo modernizovana >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i integrisana usluga nego i jeftinija usluga za sve korisnike. Automatizacija će olakšati i posao za 15.000 radnika Pošte Srbije", kazao je Marković.

Generalni direktor PTT Srbije Goran Ćrić kazao je da se gradi "srce sistema Pošte Srbije" koje će potpuno automatizovati proces prerade pošiljki, što će omogućiti pružanje kvalitetnijih usluga za sve građane Srbije.

Prema njegovim rečima, paralelno sa centom u Beogradu radi se i na glavnim poštanskim centrima u Nišu i Novom Sadu i u toku je tender za nabavku tehnološke opreme za sva tri centra.

Ukupna vrednost investicije u sva tri centra je od 38 do 40 miliona evra i sve finansira je Pošta Srbije iz sopstvenih prihoda, kazao je Ćirić.

On je dodao da će se ta investicija isplatiti prihodima iz uvođenja novih komercijalnih servisa koje će omogućiti gradnja poštanskog centra.

Ćirić je kazao da je odluka o gradnji Glavnog poštanskog centra "Beogard" doneta 1971. godine, a da se sada ostvaruju ti planovi.

Generalni direktor PTT Srbije je kazao i da trentno u Evropi jedino pošte u Srbiji i Albaniji nemaju automatizovanu preradu pošiljki, a da će završetak glavnih poštanskih centara srpsku poštu uvesti u red najrazvijenijih poštanskih uprava.

Ćirić je kazao da će se uskoro čuti i o plasmanu tehnoloških rešenja Pošte Srbije u poštama u regionu.

U PTT Srbije su kazali da bi novi glavni poštanski centri trebalo da počnu počnu da rade krajem 2012. godine, nakon što se završi ugradnja opreme i ocenili da bez te modernizacije ne bi bio moguć dalji razvoj usluga.

Glavni poštanski centar "Beograd" gradi se u Zemunu, u blizini budućeg mosta Zemun-Borča preko Dunava. Ukupna površina objekta biće oko 28.000 kvadratnih metara na placu površine 5,7 hekatara.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ĆIRIĆ: TRI POŠTANSKA CENTRA DO 2012.

Izvor: Kurir, 17.Avg.2011

BEOGRAD- Ministar kulture, informisanja i informacionog društva Srbije Predrag Marković i generalni direktor Javnog preduzeća PTT Srbija Goran Ćirić obišli su gradilište Glavnog poštanskog centra „Beograd“ čija će izgradnja omogućiti automatizaciju prijema i obrade pošiljki...Ćirić...

Nastavak na Kurir...

Natpevavanje horova

Izvor: Danas, 17.Avg.2011

Festival Mokranjčevi dani, koji se priređuje u čast našem najvećem kompozitoru, Stevanu Stojanoviću Mokranjcu, biće održan u Negotinu od 9. do 15. septembra. Festival će otvoriti ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković, a ovogodišnji besednik je Stefan Milenković,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.