Završena manifestacija „Na sopstveni pogon”

Izvor: Glas javnosti, 07.Nov.2011, 07:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena manifestacija „Na sopstveni pogon”

BEOGRAD- Beogradska nezavisna kulturna scena predstavila se proteklih deset dana programom „Na sopstveni pogon”, kojim je demonstrirala raznovrsnost, razuđenost i ogroman potencijal, kao i važnost saradnje i solidarnosti. Skrenuta je i pažnja na probleme i moguća rešenja, koja bi trebalo da budu postignuta u nastavku dijaloga s nadležnima za kulturnu politiku i opšti razvoj grada. Projekat je podržala Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima grada Beograda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
Od 25. oktobra do 5. novembra širom Beograda realizovano je oko 80 programa: izložbi, predstava, video i filmskih projekcija, prezentacija, radionica i javnih diskusija. Predstavljajući novu mapu kulture u Beogradu, koja nije samo u centru, već se proteže od Zemuna do Krnjače, manifestacija „Na sopstveni pogon” ukazala je na neophodnost prepoznavanja značajne uloge koju nevladine organizacije imaju u kreiranju kulturnog života i ukupnog imidža grada.

S obzirom na to da je tribinski program, koji je bio posvećen ulozi nezavisne kulture u projektu „Beograd 2020”, položaju umetničkih organizacija u civilnom sektoru u celini i sistemu institucija kulture, kao i ustupanju neiskorišćenih javnih prostora za potrebe nezavisne kulturne scene, ukazao na niz problema, ali imogućih rešenja, organizatori manifestacije se nadaju da će biti nastavljen dijalog s nadležnima u oblasti kulturne politike i strateškog planiranja razvoja civilnog društva i grada u celini, čiji je neizostavni deo i nezavisna kulturna scena.

Objavljena je i publikacija „Na sopstveni pogon” sa opisom i kontaktima učesnika manifestacije, kao i mapama lokacija na kojima beogradska nezavisna kulturna scena deluje širom Beograda. Štampana publikacija objavljena je na srpskom i engleskom, a može se preuzeti i besplatno u elektronskoj verziji na www.seecult.org/blogs/na-sopstveni-pogon, odnosno sa veb-adrese www.scribd.com/doc/69644275/Beogradska-nezavisna-kultura-Na-sopstveni-po....

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.