Završen projekat “ ACTiviraj se”

Izvor: Blic, 19.Nov.2011, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen projekat “ ACTiviraj se”

BEOGRAD - Plesom, igrom i pesmom svih učesnika, danas je u Dečjem kulturnom centru Majdan obeležena završnica projekta “ ACTiviraj se” koji je trajao od avgusta.

Kao jedan od humanih projekata AISEC- a, ovaj projekat se bavi socijalnom inkluzijom dece bez roditeljskog staranja i dece ometene u razvoju.

- Deci posebno znači rad sa osobama koje nisu samo vaspitači jer ih je mnogo u domu i nemaju dovoljno prostora da izraze svoje potrebe. Naši volonteri su ih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posećivali dva puta nedeljno i održavali radionice prema starosnoj dobi dece. One najmlađe su učili kroz igru u grupama, a sa starijima od šesnaest godina je primenjivan rad jedan na jedan i oni su šetali gradom i učili se snalaženju. - ističe Ana Šiljković, potpredsednik za komunikacije AISEC-a.

Na manifestaciji u kojoj su učestvovali domovi "Dragutin Filipović Jusa", "Jovan Jovanović Zmaj" i "Drinka Pavlović", ali i Osnovna škola "Vuk Karadžić" , deca su se družila sa volonterima AISEC- a koji su ih predhodnih meseci posećivali i kroz niz druženja, radionica i sportskih aktivnosti naučili da se oni ne razlikuju od druge dece.

- Pre našeg dolaska deca su bila agresivna, nisu dobro komunicirala, nisu znala da rade u timu i dosta smo im pomogli u tom smislu. Radionice za razvoj govora, motorike i pažnje su organizovane kroz igru i tako smo ih najlakše zainteresovali i polako su počeli dobro da komuniciraju. Od njih smo za uzvrat mnogo toga naučili, jer su oni pre svega veliki borci. - dodaje Vladica Žikić, volonter AISEC- a.

Studentska organizacija AISEC je namenjena ljudima koji teže da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo. U narednom periodu su u planu edukacije na fakultetima i firmama koje će zapošljavati osobe ometene u razvoju, ali i nastavak ovog projekta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.