Zaštitnica građana traži trajno rešenje za iseljenu porodicu Petrović

Izvor: Blic, 10.Okt.2017, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaštitnica građana traži trajno rešenje za iseljenu porodicu Petrović

Zaštitnica građana grada Beograda Katarina Žeželj saopštila je da će aktivno učestvovati u pokušaju pronalaženja dugoročnijeg i trajnog rešavanja stambenog pitanja Dobrile Petrović koja je iseljena iz stana iz Njegoševe ulice u Beogradu pre nekoliko dana.

Zaštitnica je saopštenje uputila posle sastanka sa Dobrilom Petrović koja ju je upoznala sa postupkom i ostavila joj deo dokumentacije iz sudskog postupka koji je doveo do iseljenja.

Dobrila Petrović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i njena ćerka Snežana sa dvoje maloletne dece od pet godina i 11 meseci u četvrtak uveče su prinudno iseljeni iz stana u Njegoševoj ulici. Radi se o takozvanim “zaštićenim stanarima” koji su stan dobili na korišćenje, ali je on vraćen starim vlasnicima.

- Nadležne organizacione jedinice Gradske uprave, ali i javna preduzeća koja mogu doprineti rešenju, imaju pravni okvir za postupanje u ovom i sličnim slučajevima, a imaju i ljudsku moralnu obavezu da zakonom predviđeno postupanje sprovedu u najkraćem roku i na najefikasniji način. Ne postoji ozbiljniji zadatak nijedne administracije od pronalaženja sigurnog i bezbednog doma za petogodišnju devojčicu i desetomesečnog dečaka - saopštila je Katarina Žeželj.

Zaštitnica građana očekuje od nadležnih u republičkih i gradskih organa da se pronadje sistemsko i zakonsko rešenje i ustanove procedura i dobra praksa kako se ostale porodice kojih ima više stotina u Srbiji, a koje se nalaze u istoj situaciji kao porodica Petrović, ne bi našle na ulici.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaštitnica građana traži rešenje za iseljenu porodicu

Izvor: B92, 10.Okt.2017

Beograd -- Zaštitnica građana Beograda Katarina Žeželj pokušava da pronađe trajno rešenje stambenog pitanja Dobrile Petrović koja je iseljena iz stana iz Njegoševe ulice...Zaštitnica je saopštenje uputila posle sastanka sa Dobrilom Petrović koja ju je upoznala sa postupkom i ostavila joj...

Nastavak na B92...

Zaštitnica građana grada Beograda traži rešenje za porodicu sa Vračara

Izvor: RTS, 10.Okt.2017

Katarina Žeželj, zaštitnica građana grada Beograda, primila je Dobrilu Petrović, čija je porodica nedavno prinudno iseljena iz stana u Njegoševoj 65, na Vračaru, i najavila da će se angažovati kako bi se pronašlo rešenje stambenog pitanja za porodicu koja se našla na ulici. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.