Zamena stolarije u vrtićima na Paliluli

Izvor: Glas javnosti, 17.Avg.2011, 07:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamena stolarije u vrtićima na Paliluli

BEOGRAD - Grad Beograd finansira kompletnu zamenu fasadne stolarije u palilulskim vrtićima "Veseljko", "Pahuljica", "Boško Buha" i "Slavujak", u kojima trenutno boravi oko 1.150 mališana.

Prema rečima gradske sekretarke za dečju zaštitu Ljiljane Jovčić, na javnom tenderu izabran je izvođač radova koji će zameniti dotrajale drvene prozore i vrata, stare više od 30 godina, u sva četiri objekta.

- Nova aluminijumska stolarija obezbediće bolju izolaciju, uštedu toplotne >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << energije i bolje zagrevanje samih objekata, a biće urađeno i osvežavanje fasada - izjavila je Jovčićeva i dodala da grad dosta pažnje posvećuje investicionom održavanju kako bi svoj deci obezbedio bolje uslove za boravak i rad u vrtićima.

Vrtići kojima predstoji obimno uređenje nalaze se na Karaburmi i u naselju Kotež, dok je "Slavujak" ujedno i najveća predškolska ustanova na Paliluli koja brine o 500 mališana. U vrtiću "Boško Buha" na Karaburmi svakodnevno boravi 250 dece, dok u "Veseljku" i "Pahuljici" u Kotežu dnevno bude i po 200 mališana.

Osim toga, grad finansira i radove u još tri vrtića na Paliluli. U vrtiću "Suncokreti" u Ulici Višnjički venac 47 planirana je adaptacija objekta radi proširenja kapaciteta, kao i u naselju Borča u Ulici Ratnih vojnih invalida. U ovom naselju u vrtiću "Dunavska bajka" radi se adaptacija sanitarnog bloka.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.