Za sportske objekte 100 miliona dinara

Izvor: Blic, 31.Mar.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za sportske objekte 100 miliona dinara

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić i direktor preduzeća „Univerzijada 2009" Zoran Jovanović potpisali su juče ugovor o saradnji sa 41 sportskim objektom u kojima će se održavati takmičenja 25. Letnjih studentskih igara. Ugovorom se predviđa i rekonstrukcija i adaptacija sportskih centara, a ukupna investicija je 100 miliona dinara.

Novac koji je izdvojen iz budžeta Srbije namenjen je adaptiranju i rekonstrukciji objekata u Beogradu, ali i van prestonice, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << što su hala u Zrenjaninu, Smederevu, Inđiji i Novom Sadu.

- Ovo je veoma važan korak u organizaciji najvećeg sportskog događaja ove godine. Sredstva jesu skromna, svi smo želeli da to bude mnogo više novca, ali 100 miliona dinara koje ulažemo u sportske objekte je odlična stvar za sport u budućnosti - rekao je Božidar Đelić, predsedavajući Organizacionog komiteta Univerzijade i dodao da će svi objekti biti spremni na vreme.

Snežana Samardžić Marković, ministarka omladine i sporta, istakla je da će veoma važan biti i utisak koji će takmičari imati o izgledu sportskih objekata.

Generalni direktor preduzeća „Univerzijada 2009" Zoran Jovanović naglasio je da ugovori koji su potpisani podrazumevaju okvire za poslovnu saradnju u naredna tri meseca.

- Ugovori ne sadrže „ljudski faktor" koji je sastavni deo ovog posla, ogromno zalaganje koje svi pokazuju. Imamo veliko razumevanje ljudi koji su realni i znaju koji su materijalni okviri u kojima se krećemo i to je danas okončano potpisima - objasnio je Zoran Jovanović.

Atletski tereni na vreme

Najveći problem kad je reč o rekonstrukciji sportskih objekata organizatori imaju sa stadionima „Crvena zvezda", „Vojna akademija" i „Vojna gimnazija", koji su predviđeni za treninge i takmičenja atletike.

- Potpisan je ugovor sa „Beograd putom" za izvođenje pripremnih radova za izgradnju tartan staze. Radovi se odvijaju planiranom dinamikom, a rok za završetak ove faze je do kraja aprila. Od tada, imamo još dva meseca, pa se nadam da ćemo imati i 21 suv dan, koji je potreban za te finalne radove. Međutim, ako se i desi drugačije, imamo i rezervnu varijantu - objasnio je Zoran Jovanović, direktor preduzeća „Univerzijada 2009".

„Srba" - zvanično ime maskote

Više od 15 hiljada volontera odlučilo je da se vrabac, zvanična maskota 25. Letnjih studentskih

igara zove Srba. Od tri imena koja su ušla u super finale, Srbi su dali čak 49, 34 odsto glasova, drugo mesto zauzeo je Cvrle sa 41,64 odsto, dok je Dživdžan dobio preostalih 9,02 odsto glasova volontera. Pošto je pobednički predlog poslalo

oko 40 potencijalnih kumova, pobednik i zvaničan kum maskote biće izabran danas u „Beogradskoj hronici" RTS.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.