ZEMUNCI DOBILI GOSTE Hotel doplovio sve do keja

Izvor: Blic, 12.Apr.2016, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZEMUNCI DOBILI GOSTE Hotel doplovio sve do keja

Rečni kruzer, pretvoren u hotel, premeštan je na čak pet lokacija u gradu, da bi se nedavno usidrio na Zemunskom keju, zbunivši stanovnike ovog kraja.

- Brod se samo odjednom pojavio na obali. Nismo sigurni da vlasnici imaju dozvolu da ga postave ovde - u čudu su Zemunci.

Ipak, prema rečima vlasnika hotela "Compass River City", ovaj plutajući objekat poseduje sve neophodne papire.

- Iako je priobalje zakonski neregulisano, posedujemo privremeno rešenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za postavljanje broda na toj lokaciji. Zakup mesta plaćamo "Beogradvodama", kao i svi ostali objekti koji se nalaze na reci - kaže za "Blic" Tatjana Stojaković, direktorka reduzeća "MPS tim" d.o.o., koje je vlasnik broda.

Hotel na vodi prvobitno je bio postavljen na obali savskog šetališta, pa godinu dana kasnije premešten u Luku Beograd zbog rekonstrukcije Savskog keja. Usledila je selidba na Dorćol, kod Kule Nebojša, pa na novobeogradsku obalu Dunava kod zgrade SIV-a. Ipak, vlasnici su ubrzo počeli s traženjem nove lokacije.

- Na tom mestu nalazio se kanalizacioni odvod, odakle se širio neprijatan miris, pa niko nije mogao da izađe na palubu i popije kafu. Gosti su dolazili u sve manjem broju, zbog čega tadašnji vlasnik zamalo nije zatvorio hotel - objašnjava Predrag Šipić, sadašnji zakupac.

On i njegov partner Zoran Vasiljević odlučili su da iznajme kruzer i premestili ga na Zemunski kej.

- Ovakav hotel postoji samo u Beogradu, zbog čega je jedinstvena turistička atrakcija za celu Srbiju, pa možda i Balkan - tvrdi Vasiljević.

I dok Zemunci negoduju, nadležni još nemaju tačnu brojku svih plovila uz obale prestonice. Kako najavljuju, ove godine trebalo bi da se konačno utvrdi koliko ima, a onda možda stigne i odgovarajuća regulativa kako bi Beograd imao uređeno priobalje.

REČNI KRUZER IZGRAĐEN JOŠ 1960.

Rečni kruzer izgrađen je još 1960. da bi 2010. bio pretvoren u hotel sa 82 kabine i šest luksuznih apartmana. Prethodno je bio je potopljen, baš na dan aukcije kada je trebalo da bude predat novim vlasnicima. Ipak, olupina je spasena i iz Budimpešte je dovezena na prestoničke reke.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.