ZBOG TROVANJA BEZ RUČKA U ŠKOLI Mnogi đaci već mesec i po dana nose užinu od kuće

Izvor: Blic, 16.Nov.2017, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZBOG TROVANJA BEZ RUČKA U ŠKOLI Mnogi đaci već mesec i po dana nose užinu od kuće

Đaci osnovnih škola u kojima je početkom oktobra došlo do trovanja hranom, kao i drugih koje je snabdevala sporna ketering firma, većinom i dalje nose užinu od kuće.

Više od 150 đaka u boravku početkom oktobra imalo je simptome trovanja hranom nakon što su u školi pojeli špagete sa mlevenim mesom koje je isporučila firma “Ketering end bejk”. Inspekcija je sutradan uzela uzorke hrane, posuđa i od zaposlenih i privremeno zatvorila firmu, a roditelji od tada uglavnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sami spremaju ručak koji mališani nose u školu.

Tako je u OŠ “Vojvoda Mišić”, gde je više od polovine dece koja su jela špagete imalo simptome trovanja.

- Od tada nemamo ništa organizovano u školi, a roditelji su se postarali da deca imaju obrok - kaže direktorka Dragana Spasojević i ističe da će u dogovoru sa Ministarstvom prosvete preuzeti naredne korake.

U OŠ “Despot Stefan Lazarević” je u ponedeljak izabran dobavljač, ali roditelji još pripremaju obroke.

- Rok žalbe je osam dana, tako da će učenici još nekoliko dana donositi hranu od kuće, ili je kupovati u školskoj pekari, kao i prethodnog meseca - kaže zamenica direktora Marija Todorović.

Ručak spakovan kod kuće ili pecivo iz školske pekare, alternativa je i u OŠ “Radojka Lakić”, gde je javna nabavka u toku. Direktor OŠ “Braća Baruh”, u kojoj je procenat đaka sa tegobama bio znatno manji, ističe da će uskoro biti izabran novi dobavljač.

- Za oko 15 dana trebalo bi da bude završen proces javne nabavke hrane za učenike u dnevnom boravku. Do tada, obroke doprema VU “Dedinje” - priča Dragomir Ivanovič.

NEKI VEĆ IZABRALI ZAMENU

Najbrži su bili u OŠ “Veljko Dugošević”, koja je razmatrala dve ponude.

- Krajem oktobra izabrali smo novu firmu i od prošle nedelje đaci ponovo imaju organizovane obroke, dok smo pre toga zamolili roditelje da deci pakuju užinu - priča direktorka Vesna Ćirović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.