Izvor: Blic, 17.Jan.2018, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZBOG PROTESTA KASNILE SAHRANE Privatni pogrebnici držali u BLOKADI Centralnu kapelu

Centralna kapela u Deligradskoj ulici danas je od ranih jutarnjih časova bila blokirana od strane privatnih pogrebnika.

– Jutros pre sedam sati grupa privatnih pogrebnika je svojim vozilima nasilno ušla u dvorište Centralne kapele u Deligradskoj ulici i blokirala izlaz iz kapele, čime su onemogućili da se preminuli, koji treba danas da budu sahranjeni, blagovremeno prevezu na beogradska groblja. Oni su na taj način blokirali i dovoženje preminulih iz bolnica koje svakodnevno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obavlja JKP „Pogrebne usluge” – rekao je Dragan Baltovski, direktor JKP „Pogrebne usluge”.

On je dodao da je Centralna kapela jedan osetljivi objekat koji ne sme da bude blokiran.

– To je kao kada bi se blokirao dovod struje bolnicama i porodilištima ili kada bi sprečili da se voda isporučuje Beograđanima. Ovaj potez je potpuno neopravdan i oni su to uradili neovlašćeno – istakao je Baltovski.

On je rekao da su radnici ovog preduzeća uspeli da realizuju sve pripreme za održavanje za danas zakazanih sahrana, ali je sada onemogućeno da se taj posao u potpunosti obavi.

Kako saznajemo, radnici JKP "Pogrebne usluge" su probili jedan zid na kapeli kako bi mogli alternativnim putem da iznose i unose sanduke iz dvorišta.

Dragan Zdjelar, predsednik Udruženja privatnih pogrebnika Srbije rekao je da je ovo protest upozorenja, a kako nezvanično saznajemo, on je pozvan kod gradonačelnika Siniše Malog na hitan sastanak.

Situacija ispred Centralne kapele, koja je inače, pre manje od 48 sati opljačkana, normalizovana je oko podneva.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.