ZAHTEV POTPISALA 833 ČLANA: Beogradski advokati traže izbore u Komori

Izvor: Kurir, 26.Mar.2016, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAHTEV POTPISALA 833 ČLANA: Beogradski advokati traže izbore u Komori

BEOGRAD - Više od petine beogradskih advokata zatražilo je od predsednika i Upravnog odbora Advokatske komore Beograda da zakažu skupštinu i raspišu izbore za sve organe Komore jer je aktuelnom rukovodstvu istekao mandat još pre dve godine.

Zahtev za zakazivanje skupštine i raspisivanje izbora u koji je Tanjug imao uvid, potpisalo je 833 člana AKB, među kojima je najveći broj uglednih i poznatih advokata.

Jedan od potpisnika zahteva koji je rukovodstvu AKB podnet >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << juče, advokat Zora Dobričanin-Nikodinović rekla je Tanjugu da su mandati aktuelnom rukovodstvu Komore istekli 2014. godine, ali da tada izbori nisu mogli da se održe zbog štrajka advokature.

Prema njenim rečima, advokati žele izbore za sve organe Komore, kao i delegate za skupštinu Advokatske komore Srbije, koja bez njih ne može da se konstituiše, a sve ostale regionalne komore su već delegirale svoje legitimne predstavnike.

Inače, advokatske komore vrše pored ostalog javna ovlašćenja koja je na njih delegirala država, kao što je upis i ispis advokata u Komoru.

Autor: Agencija TANJUG,Foto: Marina Lopičić

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.