Yandex отворио највећу међународну канцеларију у Београду

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jun.2023, 09:16

Yandex отворио највећу међународну канцеларију у Београду

Јандекс је у Беоргаду отворио своју највећу међународну канцеларију и планира да до краја године у Србији запосли преко 2000 висококвалификованих стручњака. Фото: Pixabay/StartupStockPhotos Како су услуге превоза и доставе већ присутне у Србији, отварање Јандекс канцеларије отвара могућности >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за покретање нових услуга у урбаним подручјима у Србији.

„Поносни смо што смо окупили изузетан тим талентованих стручњака који доносе различите вештине и знање у нашу нову канцеларију у Београду и планирамо да Србија постане наша друга највећа локација у свету по броју запослених“, рекао је Артем Савиновски, генерални директор Јандекса.

Он је исказао захвалност Србији на подршци за подстицање раста ИТ сектора. Отварање Јандексове канцеларије у Београду допринеће технолошком пејзажу Србије и служити као локација за развој Јандексових најсофистициранијих и инвентивнијих технологија које ће се користити у целом свету.
Савиновски је најавио да ће до краја године 2.000 људи радити из београдске канцеларије као и отварање још једне канцеларије у Србији.
Ове две канцеларије ће функционисати као истраживачки и развојни центри, фокусирајући се на креирање иновативних решења, попут језичких модела сличних ГПТ-у, намењених за различите услуге Yандеx-а као и личног гласовног асистента – Алису, хардверска решења попут паметних уређаја, као и друге услуге засноване на вештачкој интелигенцији, укључујући позивање вожње и доставу.
Јандекс је технолошка компанија која гради интелигентне производе и услуге засноване на машинском учењу, са циљем да помогне потрошачима и предузећима да се боље сналазе у онлајн и офлајн свету.
Наука у Србији напредује крупним корацима

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Yandex отворио највећу међународну канцеларију у Београду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.