Стејт департмент честитао Београду и Србији на победи за домаћина ЕXПО2027

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jun.2023, 19:41

Стејт департмент честитао Београду и Србији на победи за домаћина ЕXПО2027

САД честитају граду Београду и Влади Србије на победи у процедури кандидатуре за домаћина ЕXПО2027 на данашњем гласању на 172. састанку Генералне скупштине Бироа за међународне изложбе (БИЕ) у Паризу, саопштено је из Стејт депертмента. FOTO: AP Photo/Manuel Balce Ceneta У саопштењу се изражава >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << разочарење због тога што ЕXПО2027 неће бити одржан у САД, али и, како се додаје, понос на снажану кандидатуру Комитета за понуде Минесоте који се бави универзалним, правовременим темама глобалног здравља и одрживости.
Стејт департмент је упутио речи захвалности за неуморну подршку кандидатури Минесоте у америчком Конгресу, посебно сенаторки Ејми Клобучар и делегацији Конгреса Минесоте.
Изражава се задовољство због учешћа на ЕXПО2027 и предстојећем раду са другим градовима и државама САД заинтересованим за подношење понуда за домаћина будуће Светске изложбе.
Амерички државни секретар Ентони Блинкен такође је данас честитао Србији након што је изабрана за домаћина реномиране међународне изложбе ЕXПО2027.
“Честитамо Србији на њиховој убедљивој понуди и радујемо се што ћемо приказати невероватан павиљон 2027. Хвала свима који су подржали кандидатуру САД за домаћинаЕXПО2027“, написао је Блинкен на свом Твитер налогу.
Србија је била једна од пет земаља кандидата, поред САД, Тајланда, Шпаније и Аргентине, а у избору за домаћина ЕXПО 2027 победила је у сва четири круга гласања у Паризу на Генералној скупштини Међународног бироа за изложбе (БИЕ) са највећим бројем гласова, док је у последњем кругу једини противкандидат била Шпанија.
Rusija proglasila Svetski fond za prirodu nepoželjnim u zemlji

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Стејт департмент честитао Београду и Србији на победи за домаћина ЕXПО2027 се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.