Vršnjački edukatori dobili sertifikate

Izvor: Studio B, 26.Nov.2012, 22:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vršnjački edukatori dobili sertifikate

Devetnaestoro srednjoškolaca sa Zvezdare dobilo je sertifikate o završenoj školi za vršnjačke edukatore o HIV/AIDS-u, koju je opština Zvezdara organizovala u saradnji sa Kancelarijom UNAIDS u Srbiji i Omladinom JAZAS-a.

Sertifikate je uručio predsednik opštine Edip Šerifov, koji je poručio mladim vršnjačkim edukatorima da im se divi na hrabrosti i želji da pomognu i prenesu  stečena znanja svojim vršnjacima.

Tokom petodnevne obuke zvezdarski srednjoškolci >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << su učili kako da neguju zdrave stilove života i kako da svoje znanje podele sa vršnjacima. Zadatak vršnjačkih edukatora je da u saradnji sa stručnim službama u svojim školama i Omladinom JAZAS-a održavaju interaktivna predavanja na temu prevencije HIV/AIDS-a, rizičnog ponašanja, mera opreza, smanjenja predrasuda i diskriminacije prema osobama koje su obolele od HIV-a, korišćenje kontraceptivnih sredstava i principima testiranja.

Ovim događajem na Zvezdari je počelo obeležavanje Međunarodne manifestacije „Šesnaest dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama" u organizaciji Komisije za rodnu ravnopravnost predsednika opštine Zvezdara.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.