Vračar uskoro dobija Destileriju

Izvor: Glas javnosti, 30.Dec.2011, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vračar uskoro dobija "Destileriju"

BEOGRAD - Beogradska opština Vračar dobiće uskoro "Destileriju", novo mesto okupljanja brojnih ljubitelja tradicionalnog pića i kreativne kuhinje, najavljeno je iz lokala "Rakia bar".

Posle petog "Rakija festa" u ovom lokalu rade na projektu "Destilerija" koji će biti, kako je najavljeno, "svojevrsna kulturna, turistička i privredna atrakcija" glavnog grada Srbije.

"Destilerija" će biti smeštena u prostor od 500 metara kvadratnih u blizini hrama Svetog Save, a uređenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << enterijera prepušteno je arhitekti Marku Basarovskom, jednom od osnivača i članova "Mixer festivala", koji je dobitnik brojnih priznanja iz oblasti dizajna nameštaja.

Jedinstveni dizajn "Destilerije" zamišljen je tako da toplinu tradicionalnog doma u kome se proizvodi rakija prenosi u potpuno urbano okruženje, navedeno je u saopštenju.

"Destilerija" će biti obogaćena i muzejskom postavkom, koja će posetioce provoditi kroz razdoblja u proizvodnji rakije, a u skladu sa godišnjim tematskim konceptom muzejska postavka će biti menjana.

Poznavaocima dobrog ukusa, maštu će zagolicati meni u kome centralno mesto zauzimaju kreativne zakuske i prepoznatljivo meze, koje je za "Destileriju" pripremio poznati beogradski kuvar Vlada Simić.

"Destilerija" "Rakia bara", kako je istaknuto, zamišljena je kao mesto okupljanja ljubitelja tradicionalnog pića i kreativne kuhinje i početna stanica najveselije turističke ponude grada - "Beogradske rakija ture".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.